Vlada Srbije poslala akreditacije samo za dva medija u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Iako su novinarska udruženja najavila da će mediji iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga u sredu dobiti akreditacije za rad u uslovima vanrednog stanja to se nije dogodilo.

Čak je objavljena i adresa na koju bi predstavnici redakcija trebalo da se jave – Gradska kuća u Leskovcu koja je inače od uvođenja vanrednog stanja zatvorena za posetiocu.

Na zahtev kabineta premijerka gradonačelnik Leskovca je u utorak poslao automobil kako bi akreditacije bile preuzete od Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, a zatim distribuirane medijima u dva okruga na jugu Srbije.

Umesto svih, stigle su akreditacije samo za dva medija iz Leskovca i dva medija iz Preševa. Desetak medija iz Leskovca i Jablaničkog okruga za sada nema akreditacije i Press kartice za rad u uslovima vanrednog stanja.

Press akreditacije bi trebale da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla i kretanje 24 časa dnevno, ali je to za sada omogućemo samo novinarima ovde dve redakcije.

Dnevnik Juga je u predviđenom roku 18. marta dostavio zahtev akreditacije na mejl Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *