Home / DRUŠTVO / Vlada Srbije poslala akreditacije samo za dva medija u Leskovcu
hotel bell

Vlada Srbije poslala akreditacije samo za dva medija u Leskovcu

Iako su novinarska udruženja najavila da će mediji iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga u sredu dobiti akreditacije za rad u uslovima vanrednog stanja to se nije dogodilo.

Čak je objavljena i adresa na koju bi predstavnici redakcija trebalo da se jave – Gradska kuća u Leskovcu koja je inače od uvođenja vanrednog stanja zatvorena za posetiocu.

Na zahtev kabineta premijerka gradonačelnik Leskovca je u utorak poslao automobil kako bi akreditacije bile preuzete od Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, a zatim distribuirane medijima u dva okruga na jugu Srbije.

Umesto svih, stigle su akreditacije samo za dva medija iz Leskovca i dva medija iz Preševa. Desetak medija iz Leskovca i Jablaničkog okruga za sada nema akreditacije i Press kartice za rad u uslovima vanrednog stanja.

Press akreditacije bi trebale da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla i kretanje 24 časa dnevno, ali je to za sada omogućemo samo novinarima ovde dve redakcije.

Dnevnik Juga je u predviđenom roku 18. marta dostavio zahtev akreditacije na mejl Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

Check Also

„VUKOVI“ UBEDLJIVI U ZRENJANINU: Proleter – Dubočica 23:29

Rukometaši Dubočice 54 ubedljivo su večeras na gostovanju u Zrenjaninu pobedili domaći Proleter rezultatom 23:29 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *