Završeno renoviranje i energetska sanacija škole u Pečenjevcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Renoviranje i energetska sanacija Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Pečenjevcu su završeni, a nastavnici, učitelji i đaci ove škole sada mogu da uče i rade u neuporedivo boljim uslovima.

Školu u Pečenjencu obišao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Kako bi mladi izrasli u sposobne i odgovorne članove društva, jedan od najvažnijih uslova je da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i adekvatno obrazovanje.Težimo ka tome da sva deca imaju jednake uslove za školovanje, bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili van grada. Danas se nalazimo u OŠ “Vuk Karadžić” u Pečenjevcu na kojoj je 2016. zamenjena stolarija,uređeni sanitarni čvorovi, izgrađeni toaleti. Vrednost ovih radova je preko 4 miliona dinara. Danas smo ovde kako bismo videli završetak radova na energetskoj sanaciji, a škola je dobila novi sjaj. Srdstva koja su utrošena iznose 5 miliona dinara a obezbeđena su preko projekta “Gradimo za bolju budućnost dece II”. Grad je učestvovao sa 700.000 dinara.U izdvojena odeljenja ove škole smo u prethodnom periodu takođe uložili sredstva kako bi učenici imali adekvatne ulove za učenje. U budućnosti nam ostaje da uradimo istureno odeljenje ove škole u Živkovu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u Pečenjevcu.

U stvaranje boljih uslova za rad i učenje u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Pečenjencu i isturenim odeljenjima uloženo je više miliona dinara iz gradskog budžeta. Ranije je za zamenu stolarije i sanaciju toaleta izvdojeno 4 miliona dinara. U izdvojeno odeljenje u Brjeanovcu uloženo je 8, a u Razgojni 26 miliona dinara. Uređena je i škola u Čekminu za šta je uloženo 5,6 miliona dinara. U planu je uređenje isturenog odeljenja u Živkovu, ali se očekuje revidiranje projekta za objekat u kome nastavu pohađa 17 učenika.

Učenicima 1. razreda uručena je knjižica “Pažljivko” koaj na slikovit način upozorava na sve opasnosti koje vrebaju u saobraćaju.

Direktor škola Slaviša Nikolić zahvalio je lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću na velikim ulaganjima kojima se stvaraju isti uslovi za školovanje dece na čitavoj teritoriji Grada Leskovca.

Check Also

Odgovorna upotreba pametnih telefona

Ubrzan tehnološki napredak postavio je pametne telefone u centar naših života. Ovi mali uređaji postali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *