Školarci iz Medveđe pokazali da su dostojni naslednici svojih slavnih predaka

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave uz podršku kluba privrednih novinara i Klastera zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije, juče je u osnovnoj školi “Gornja Jablanica” organizovan kviz za učenike od 4. do 8. razreda.

Cilj ovog edukativnog programa je promocija turističkih potecijala opštine Medveđa i Sijarinske Banje, pripremajući tako školarce da kroz kviz znanja nauče i spoznaju turističke potencijale svoga kraja, mogućnostima koje im pruža kao i zanimanjima u kojima mogu da se ostvare.

Učesnici kviza bili su raspoređeni u više ekipa a đaci su morali da daju odgovore na nešto više od 50 pitanja. Pored potrebnog znanja, veliki broj poena dobila su deca na snalažljivosti i brzini. Pobedu na ovom edukativnom takmičenju odnela je ekipa Jablanice. Kviz je vodio Ivan Golušin, voditelj na televiziji Pink.

Direktorka škole Slavica Đonić nije krila zadovoljstvo znanjem koji su pokazali njeni učenici. “Deca su tokom priprema za ovu manifestaciju naučila mnogo o svom mestu i o bogatom rimskom nasleđu ovog kraja. Oni su uvek spremni za izazove, a ovaj kviz je pokazao kako se u našoj školi kvalitetno radi.”

Miljka Bogićević iz kluba privrednih novinara istakla je da su deca iz Medveđe pokazala izvanredno znanje na kvizu. “O svom zavičaju su znali gotovo sve i ujedno bili dovoljno upoznati sa bogatim nasleđem ovog kraja iz rimskog perioda. Sada su to znanje kompletirali što će nadam se u budućnosti iskoristiti a svojim radom doprineti da se o njihovom zavičaju nosi dobar glas širom Srbije i regiona.”

Učesnici kviza dobili su prigodne poklone koje im je uručio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Svaki kraj, svaki region ima svoje specifičnosti. Nova saznanja i prava promocija kulturno istorijske baštine čuva identitet, raznovrsnost i bogatstvo našeg naroda.Školarci iz Medveđe i ovaj put su pokazali da su dostojni naslednici svojih slavnih predaka.

Check Also

U utorak bez struje 18 ulica u Leskovcu, Predejane i 8 sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnoj godišnjoj reviziji TS 35/10 kV Predejane. Zbog toga …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *