Anketa NPS: Samo 66 odsto građana bi prijavilo nasilje nadležnim organima

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije Leskovac oglasio se saopštenjem za javnost i preneo rezultate anktete koje je sprovela ova stranka.

“Nakon završene ankete o bezbednosti i nasilju, Gradski odbor NPS Leskovac objavljuje analizu prikupljenih podataka. Rezultati su ogledalo stanja u našem društvu i poražavajući su, što se i očekivalo s obzirom na slabosti sistema institucionalne zaštite. Analizom se pokazalo da je 51% ispitanika svedočio nekoj vrsti nasilja, od kojih čak 56% nema adekvatne uslove da se izbori sa problemom koje to nasilje donosi.

Na pitanje o bezbednosti dece u društvu 83% je odgovorilo da su deca nebezbedna i nezaštićena. Čak 91% smatra da društvo nije učinilo dovoljno po pitanju zaštite ugroženih grupa. Internet nasilju je svedočilo malo više od 50% ispitanika, dok 89% smatra da se za isto ne sprovode zakonske kazne, niti postoje adekvatne zakonske odredbe.

Samo 66% građana bi prijavilo nasilje nadležnim organima što je dokaz da su građani izgubili poverenje u institucije ili žive u strahu od goreg. Ovo je slika života u državi u kojoj se svakodnevno krše ljudska prava i slobode i ovo je još jedan dokaz partokratske manipulacije na najnižem nivou.” – navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije Leskovac.

Check Also

Takmičenje u besedništvu: Oda Vladiki Nikolaju Velimiroviću u Domu kulture Vučje

U Domu kulture “Vučje” održaće se 23. maja 2024. godine jedinstveno takmičenje u besedništvu posvećeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *