SNS prvi predao listu za lokalne izbore – Leskovac ne sme da stane Aleksandar Vučić, pod brojem 1 na glasačkom listiću

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac, Goran Cvetanović u pratnji stotinak članova predao je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu “Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane” za izbore u Leskovcu.

GrO Srpske napredne stranke Leskovac je prva stranka koja je predala izbornu listu GIK-u, uz 1.600 potpisa podrške građana.

“Neka građani Srbje i Leskovca izaberu predstavnike za koje smatraju da će sa najviše uspeha i posvećenosti rukovoditi kako zemljom tako i našim gradom. Nama je velika čast što smo u rekordnom roku prikupili više nego dovoljan broj potpisa kako za prlamentarne tako i za lokalne izbore. Prvi smo predali listu kako na Republičkom tako i na lokalnom nivou. Broj prikupljenih potpisa pokazuje da nam narod veruje i da zajedno sa nama nastavi da se bori za sigurnost i budućnost – kazao je predsednik GrO Goran Cvetanović, predstavivši ovom prilikom i listu Leskovac ne sme da stane kao i buduće odbornike, što možete pogledati na videu ispod.

Pored Srpske napredne stranke na izbornoj listi u Leskovcu nalaze se i kolicioni partneri i to: Socijal demokratska partija Srbije, Ujedinjeni penzioneri Srbije i Srpska radikalna stranka.

“Na listi za lokalne izbore nalazi se 37 žena i 38 muškaraca. Struktura nivoa obrazovanja je sledeća: od 75 kandidata fakultetski obrazovanih je 48 – 64%, sa višim obrazovanjem 10 – 13,3%, srednjom stručnom spremom 15 – 20,0%, penzionera 2 – 2,7%. Po zanimanju 12 lekara, od toga 1 doktor medicinskih nauka, 1 lekar dečije stomatologije, 10 doktora medicine od toga, 1 specijalista hirurgije, 1 magistar farmacije. 3 diplomirana pravnika, 7 diplomiranih ekonomista, 1 master ekonomista, 2 diplomirana inžinjera, 2 master psihologa, 1 master pedagog, 3 diplomirana menadžera. 7 profesora razredne nastave, 1 profesor računarstva i informatike, 1 profesor gastronomije, 2 master matematičara, 1 profesor matematike, 1 master istoričar, i 2 master profesora srpskog jezika i književnosti. 3 privatna preduzetnika, 1 umetnik – slikar, 2 penzionera, 3 više medicinske sestre, 3 strukovne medicinske sestre, 1 strukovni ekonomista, inženjer šumarstva, pravni tehničar, ekonomski tehničar, veterinarski tehničar, tekstilni tehničar i turistički tehničar. 1 trgovac, 1 programer savetnik, 2 radnika i 1 trgovinski tehničar. Na listi nema zvanično poljoprivrednika, ali mnogi kandidati za odbornike se pored zvaničnog obrazovanja pretežno bave poljoprivredom – kazao je Cvetanović.

Predsednik Cvetanović je dodao da žena na ovoj listi ima u procentu od 50% i da je Gradski odbor u Leskovcu uvek na listi stavljao više žena od zakonskog minumuna, zato što su žene odgovorne, vredne i uvek svi mogu da se oslone ne žensku populaciju.

Check Also

Leskovac bogatiji za pet dečaka u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *