U Leskovcu održana akcija o bezbednosti pešaka i biciklista u noćnim uslovima saobraćaja

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Agencija za bezbednost saobraćaja na putevima, u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu, Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca i Kancelarojom za mlade grada Leskovca, sproveli su akciju edukativnog karaktera koja za cilj ima povećanje svesti i znanja pešaka i biciklista o značaju njihove vidljivosti u saobraćaju u noćnim uslovima.

Tom prilikom podeljeno je nekoliko stotina bezbednosnih prsluka, svetloodbojnih trakica, reflektujućih lampica, potrebnih za bezbedno kretanje pešaka i biciklista u uslovima smanjene vidljivosti.

Oliver Antanasijević, predsednik zanovljenog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca, istakao je da se novim sazivom Saveta postiže nova energija, a sve sa ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja na području grada.

„Osnovni zadatak Saveta u narednom periodu biće akcije edukativnog karaktera, koje ćemo ili podržavati ili organizovati, a obavljaćemo i kooridnaciju sa službama koje se bave poslovima bezbednosti saobraćaja, kako bismo imali što bezbednije puteve. Grad ni u proteklom periodu nije bio pasivan, svi naši ulazi u grad su sređeni, sa adekvatnom signalizacijom, sa rasvetom. To će nam i nadalje biti vodilja i na taj način ćemo se i ubuduće ponašati kako bismo na teritoriji grada Leskovca imali što bezbednije puteve i ulice“.

Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja naveo je da su na području koje pokriva PU Leskovac od početka godine nastradala tri pešaka, a još tri zadobila teške telesne povrede, pa će se policijski službenici Saobraćajne policije kroz svoj redovan rad, ali i pojačane aktivnosti, baviti otkrivanjem i sankcionisanjem saobraćajnih prekršaja koje čine pešaci, a posebna pažnja će se obratiti i na obaveze vozača prema pešacima. On je istakao da je u prvih pet meseci ove godine otkriveno preko 9000 saobraćajnih prekršaja, od kojih se trećina odnosi na neprilagođenu brzinu.

Check Also

Takmičenje u besedništvu: Oda Vladiki Nikolaju Velimiroviću u Domu kulture Vučje

U Domu kulture “Vučje” održaće se 23. maja 2024. godine jedinstveno takmičenje u besedništvu posvećeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *