Poraz nakon pet setova, tuča, policija na terenu-to je obeležilo komšijski derbi između ”Dubočice” i ”Niša”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Utakmica puna adrenalina i lavovske borbe desetkovane ”Dubočice” i ”Niša”, jednog od kandidata za ulazak u Super ligu. Umesto da dobra energija i ogromna želja obe ekipe rezultiraju još boljom odbojkom, dovele su do verbalnog prepucavanja i fizičkog napada dvojice igrača iz redova gostiju na domaće odbojkaše, pa su večeras na sportskom terenu, viđene i nemile scene

Morao je trener ”Dubočice”, Marjan Nikolić da se ”krpi” i duel započne sa mešanom postavom, jer prvotimci Močić i Roglić, zbog zdravstvenih problema nisu ni trenirali čitave nedelje. I tako oslabljeni, Leskovčani su nekako uspevali da pariraju favorizovanim komšijama i, da nisu napravili ogroman broj tehničkih grešaka, pitanje je da li bi ”Niš” dobio prvi set (20:25).

U drugom, još lošije izdanje domaćina, koji se do polovine, ”nije sastavio”. Da je samo polovina servisa, umesto u mreži ili autu, završila u terenu protivnika, ne bi gosti, relativno lako, i ovaj deo igre, rešili u svoju korist (18:25).

– Iako sam se protivio tome, Močić i Roglić su tražili da uđu u igru, iako su obojica bila pod temperaturom. Koliko njihovo znanje i iskustvo znače, pokazalo se upravo u trećem setu, koji smo dobili sa 25:19. U četvrtom smo zaigrali znatno bolje, videli da možemo da se nadigravamo sa gostima, pa je bilo logično da pokušamo da iskoristimo priliku koja nam se ukazala. Vodili smo od početka i napravili opipljivu razliku (18:13), kada se dogodio incident. Onda je sve krenulo u drugom smeru.

A incident su izazvala dvojica internacionalaca u redovima ”Niša”. Nervozni zbog kretanja rezultata i u strahu od totalnog preokreta, koji je pretio, pod izgovorom da su isprovocirani, podigli su mrežu, prešli na polovinu ”Dubočice” i počeli verbalnu raspravu sa protivničkim igračima. Svi pokušaji da se sukob izbegne, propali su, pa je došlo do guranja, palo je i nekoliko udaraca, a besnu gomilu, na jedvite jade su uspeli da razdvoje treneri i sudije.

– Ovo je nešto što se na odbojkaškim terenima izuzetno retko dešava. Nikako ne mogu da opravdam ovakvo ponašanje dvojice igrača ”Niša”. Jedno su verbalne provokacije, a drugo utrčavanje na protivnikovu polovinu terena i fizički nasrtaji, udarci. Ljuti zbog ovakvog ponašanja komšija, moji momci su, kad se situacija smirila, čak razmišljali da ne nastave utakmicu. Odlučeno je, ipak drugačije i drago mi je zbog toga. Dobili smo četvrti set, ali još pod utiskom incidenta, u petom smo poklekli. Da se on nije dogodio, verujem da bismo slavili i to ubedljivo.

Tek kada su dve patrole policije ušle na teren, tenzije su splasle, a ekipe se povukle na svoje klupe. Utakmica je nastavljena u prisustvu policajaca, do kraja nije bilo incidenata, ali je igra izgubila šarm.

Epilog večerašnje utakmice: ”Dubočica”-”Niš” 2:3. Dvojica internacionalaca iz tabora gostiju i Ilić, domaći odbojkaš – isključeni, uz verovatne finansijske sankcije.

Da su večeras poražene, Nišlije bi sebi znatno smanjile šansu za ulazak u viši rang, pa im je imperativ pobede podigao tenziju. To, ipak, ne može i ne sme biti razlog za nasilničko ponašanje. Imaće vremena da o tome razmišljaju.

Check Also

PU Leskovac: Krivične prijave protiv tri muškarca i žene zbog 108 kg rezanog duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *