Akademska slikarka iz Leskovca, Jovana Mitić Šelmerdin i ove godine izlaže svoje radove na eminentnim internacionalnim izložbama

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Akademska slikarka iz Leskovca, Jovana Mitić Šelmerdin nastavlja da izlaže na značajnim međunarodni izložbama u zemlji i inostranstvu.

Jovana, akademska umetnica koja je do sada osvojila 17 nagrada na grupnim izložbama za slikarstvo i grafiku u zemlji i inostranstvu (Švajcarska, Italija, Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Sjedinjene države itd.), nedavno je izlagala i svoje dve minijature na tradicionalnih međunarodnoj zložbi minijatura u Gornjem Milanovcu a u kategoriji Fotografija. Takođe, publika je mogla da pogleda i njene apstraktne crteže, takođe minijature, na godišnjoj izložbi malog formata u galeriji Kulturnog centra Šabac te na izložbi “30×30” Kulturnog centra u Zrenjaninu. Ipak, ono što je možda i najzanimljivije je što je Jovana Šelmerdin izlagala u isto vreme i svoja dva crteža na eminentnoj žiriranoj izložbi “Labyrinth” u gradu Ajudu u Rumuniji, u organizaciji “Inter Art” fondacije sa tradicijom dugoj 25 godina.

Ono što je verovatno najveći uspeh ove godine je upravo žiriranja, internacionalna izložba “Centenary of the Coronation”, takođe u organizaciji fondacije Inter Art. Izložba je otvorena 13. oktobra u Nacionalnom muzeju u gradu Alba lulia u Rumuniji i posvećena je obeležavanju  stogodišnjice krunisanja Rumunskog kralja Ferdinanda i Marije od Edinburga. Na izložbi učestvuje 57 umetnika iz 31 zemlje sa četiri kontinenta i biće otvorena za posetioce mesec dana. Jovana Shelmerdine je član ULUPUDS-a a kritike za njene radove su pisali između ostalih i Nikola Kusovac i Sreto Bošnjak. 

Check Also

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca: “Sačuvajmo humanost”

8. maja svake godine širom sveta obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *