Na ovogodišnjem “Paradajz festu” duplo više izlagača ali i posetilaca

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Lebanu je sinoć otvoren Paradajz fest, trodnevna manifestacija koja okuplja proizvođače ovog povrća po kome je Lebane poznato.

Opština Lebane prva je po broju proizvedenog paradajza u Srbiji, a manifestacijom se, kako se navode iz Turističke organizacija, pre svega promoviše Lebane, kao i poljoprivredni i turistički potencijali.

Fest je otvorio predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović koji je ovom prilikom kazao da će opština Lebane, biti dobar domaćin u narednim danima svim posetiocima festivala.

“Ove godine primećujemo odličan odziv kako izlagača tako i posetilaca. Kako nam je prošla godina bila prva, a i korona je učinila svoje, ove godine se to popravilo. Iz razgovora sa proizvođačima zaključujem da su ove godine zadovoljni cenom paradajza, koja je u poslednjih nekoliko dana porasla. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem što veći broj ljudi iz okruga da dođu, posete manifestaciju, da se uvere u kvalitet naših proizvođača ali i da uživaju u bogatom programu koji smo pripremili za naredna dva dana – kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Stručni žiri će u subotu ocenjivati najlepše dekorisanu tezgu, dok će u drugom delu večeri nastupiti Željko Vasić.

U nedelju, 24. jula od 18 sati majstori kulinarstva će pripremati jela od paradajza, da bi usledilo proglašenje pobednika.

Drugi ”Paradajz fest” zatvoriće se koncertom Slađe Alegro.

Check Also

U Leskovcu i Lebanu kontrolisan 1.801 vozač, 22 vozili pod dejstvom alkohola – “rekorder” na trežnjenju sa 2,89 promila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Lebanu, u toku praznika, alkotestirali su ukupno 1.801 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *