Ruši se Dom ”Partizana” i gradi novi objekat: Idejni projekat već gotov

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Postojeću zgradu Doma ”Partizana”, prema najavama, zameniće potpuno novi objekat, jer je ekspertiza pokazala da je rekonstrukcija nemoguća

Prema stručnom mišljenju, konstrukcija i betonski stubovi nemaju kapacitet za adaptaciju, pa će dotrajala zgrada biti srušena, a na istom mestu podignut novi objekat.

– Idejno rešenje je gotovo, a na projektu se uveliko radi i verujem da će uskoro biti završen. U isto vreme Odeljenje za društvene delatnosti odrađuje svoj deo posla. Dugo se razmatralo šta sa tim objektom, jer je prilično ruiniran i spolja i iznutra, ali su stručnjaci dali konačnu reč. Rekonstrukcija osim što tehnički ne bi bila izvodljiva, verovatno bi koštala i mnogo više, pa smo rešili da gradimo potpuno novi objekat, kaže pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanacković.

On nije mogao da govori o rokovima, nameni, niti o budućim korisnicima, uz objašnjenje da će više reči o tome biti kad projekat bude završen.

Jedan deo zgrade dat jena korišćenje Prekršajnom sudu Leskovac, a u ostatak koriste Fudbalski i Rukometni savez, Gradski savez sportova, Košarkaški klub ”Zdravlje” i Rukometni klub ”Dubočica”.

Check Also

Leskovac bogatiji za pet dečaka u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *