Zdravković: Pretpostavljam da je bilo uticaja iz Beograda da se odustane od inicijative, a možda bi došlo do “razotkrivanja” kada svako sakuplja potpise u svojim prostorijama

Grupa građana Za Leskovac Zajedno održala je novu konferenciju za medije povodom inicijative za održavanje sednice Skupštine grada Leskovca.

Za inicijativu da se na dnevnom redu nađe rasprava o smeni gradonačelnika Leskovca prikupljena su samo 22 potpisa, što je nedovoljno za zakazivanje sednice. Zbiog toga su se u dve grupe građana okrenuli narodnoj inicijativi i prikupljanju potpisa građana za narodnu inicijativu koja bi omogućila zakazivanje sednice Skupštine grada Leskovca u kojoj Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima ina dvotrećinsku većinu.

Ova inicijativa donela je nove podele i sukobe na opozicionom delu leskovačke političke scene, a opozicione stranke su odbile da se priključe akciji dve grupe građana.

„Mi smo na samoj skupštini najavili ova dešavanja i pokazali dva papira. Jedan je bio za sakupljanje potpisa odbornika, a drugi papir je bio, ukoliko ne bude dovoljno potpisa odbornika, za građansku inicijativu. To smo rekli i na konferenciji za medije, kao i svakom odborniku koji je došao da potpiše tu inicijativu. Što se tiče komunikacije, mi nismo pričali pojedinačno sa svim odbornicima, nego smo ih obavestili onako kako politička praksa nalaže, dakle šefove odborničkih grupa, a gde postoje opozicioni odbornici koji nemaju odborničku grupu, nosioca liste, odnosno u ovom slučaju to je bila Jelena Spirić. Nakon toga sam ja lično pozvao i odbornicu i Bojanu Stefanović (Srbija centar) koja je došla u prostorije naše grupe građana i potpisala inicijativu. Na njeno pitanje šta ako ne budemo imali dovoljno potpisa, rekao sam da idemo sa građanskom inicijativom. Isto se desilo i sa Sašom Stojanovićem (Demokratska stranka), koji je tada odbio da se potpiše, kao i poverenik POKS-a Saša Stevčić. Nakon ovoga sledi sastanak gde su bile naše dve grupe građana, kao i predstavnik Narodnog pokreta Srbije, te poverenici Novog DSS-a i PSG-a. Na tom sastanku smo dogovorili sve šta ja treba da kažem na konferenciji za medije, kao i da se naredni sastanak održi u prostorijama GG „Svi za jednog, jedan za sve“, što se desilo juče, a da sledeći bude u prostorijama NPS-a. Nikakvu primedbu nismo imali na tom sastanku od strane bilo koga ko je bio prisutan. Sastanak je bio efikasan, održana je nakon toga i konferencija za medije. Čujem da su me zvali da nešto ne izgovorim na konferenciji za medije, da je to neka vrsta opravdanja, da ne iznosim informacije kada će se u prostorijama te stranke skupljati potpisi dok oni ne održe sastanak. Ja sam to i rekao, da ćemo te termine naknadno obajviti.“ – rekao je u novom susretu sa novina Nenad Zdravković, lider Grupe građana Za Leskovac.

Naglasio je i da će ove dve grupe građana uvek podržati bilo kakvu aktivnost opozicije i izneo pretpostavku da je do odustajanja opozicionih stranakadošlo možda zbog određenih uticaja iz Beograda, a možda i zato što bi svako skupljao potpise u svojim prostorijama, pa su oni shvatili to kao neku vrstu razotkrivanja.

Lider Grupe građana Za Leskovac Zajedno Nenad Zdravković zatražio je da se utvrdi da li je radove na atarskim putevima u grdeličkom kraju u stvari izvodilo JKP Grdelica.

Nenad Zdravković, odbornik GG „Za Leskovac ZAJEDNO“, javno je zatražio od gradonačelnika, Gradske uprave i nadležnih organa da provere detalje koje su im preneli uposlenici JKP Grdelica.

„Po informacijama koje imamo JKP Grdelica je izvodilo radove na održavanju atarskih puteva, bez obzira što je taj zadatak bio poveren privatnoj firmi „AMG“. Rekli smo da je u aferi atarskih puteva nabavljena određena količina šljunka i peska i to su prikazane znatno veće količine, ali ti malo što je nabavljano, veći deo je uradila JKP Grdelica. Da bi se pravno pokrili, direktor JKP Grdelica, odnosno šef je otvarao naloge za ta vozila za taj dan gde piše da se pored puta popravi kanal za vodu i druge naloge… Sve ovo je lako proverljivo. treba uporediti da li je određenog dana rađen atarski put, kao i kanal pored njega. Ovde je jasna povezanost, jer je privatna firma dobila novac da odradi neki posao, a to je uradila JKP Grdelica. Tvrdimo da je to tako, jer da bi se taj šljunak razastro potreban je skip, vozilo koje „AMG“ nema, a ima ga JKP Grdelica.“ – rekao je Zdravković i najavio nove konferencije za medije na kojima će biti reči o radu JKP Grdelica.

Check Also

U nedelju preventivni pregledi u bolnici i Domu zdravlja Leskovac: krvna slika, EKG, ultrazvuk štitne žlezde i nivo šećera u krvi

U nedelju se nastavlja akcija besplatnih preventivnih lekarskih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja Vlada Republike …