Home / DRUŠTVO / Zbog učestalih krađa, policija će pojačati prisustvo na Zelenoj pijaci u Leskovcu
hotel bell

Zbog učestalih krađa, policija će pojačati prisustvo na Zelenoj pijaci u Leskovcu

Foto: Ilustracija “Kurir“

Na Zelenoj pijaci “operišu“ lokalni, ali i lopovi iz drugih gradova. Poslednjih meseci učestale krađe

Čitaoci Dnevnika juga, gotovo svakodnevno nam se javljaju kako bi prijavili krađu novčanika, uglavnom subotom i najčešće na Zelenoj pijaci u Leskovcu. Čini se da je ova pojava, poslednjih meseci, uzela maha, pa gotovo da nema “pazarnog dana“ u kome nekoliko građana ne bude pokradena.

– Tačno je da je broj prijava od skora povećan i mi smo već pojačali kontrole, a kao rezultat imamo hapšenja počinilaca krivičnog dela krađa. Ono što primećujemo, jeste da na Zelenoj pijaci, i u Leskovcu uopšte, deluju organizovane grupe iz Niša i drugih gradova. Najveći broj njih imamo u svojoj evidenciji, ali se konstantno pojavljuju novi. Radi se o mladim ljudima, mahom romske nacionalnosti, koji koriste subotnje gužve na prometnim mestima, kao što su pijace. U narednom periodu, napravili smo plan pojačanog dežurstva policijskih patrola i policajaca u civilu, ali apelujem na sugrađane da pripaze na lične stvari i novčanike, koji se najčešće kradu, dok trguju, ne drže na lako dostupnim mestima. Takođe je preporučljivo, lična dokumenta i novac ne držati skupa, kaže za Dnevnik juga, načelnik Policijske uprave u Leskovcu, Tomislav Ilić.

Da se radi o uigranim i veštim džeparošima, govori i lično iskustvo autora ovog teksta, kome je novčanik sa novcem i ličnim ispravama, ukraden iz džepa na kolicima u pokretu. Potreban je samo trenutak nepažnje da ostanete bez para i svega što ste imali u novčaniku.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

One comment

  1. Kada tako nesto dozivite i svakodnevno slusate,ne mozete da se ne zapitate da li je neopravdana marginalizacija i sve veca odbojnost prena pripadnicima romske navconalnosti.Ja sam odrasla sa njima,pored njih,sa njima isla u isti razred i nikad nisam imala problema.Ali ovo danas,postaje nepodnosljivo i ponizavajuce.I pored svog truda koji se ulaze da se ti ljudi uvedu u sistem normalnog funkcionisanja drustva,kakvo god je,ja zazirem od njih na svakom koraku.Zasto??? Zato sto moram,jer sam dva puta bila njihova zrtva a njima nijednome na celu ne pise da li su potencijalni lopovi ili „normalni“ ljudi,onakvi sa kakvima sam odrastala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *