Početna / DRUŠTVO / Završeno asfaltiranje 5 ulica,od sutra nov režim saobraćaja

Završeno asfaltiranje 5 ulica,od sutra nov režim saobraćaja

Asfaltiranje pet ulica u centru grada završeno je, što znači da će već od sutra važiti izmenjeni režim saobraćaja, obzirom na to da su sve saobraćajnice sada jednosmerne. Druga polovina kolovoza predviđena za parkiranje.

Do kraja dana, presvlačenje završnim slojem asfalta završeno je u ulicama Cara Dušana, Maksima Gorkog, Ratka Pavlovića, Vojvode Mišića i Radoja Domanovića.

–      U ovim ulicama, u skladu sa rešenjem nadležne gradske uprave,odnosno Odeljenja za saobraćaj,  imaćemo izmenu režima saobraćaja, to jest ove saobraćajnice će biti jednosmerne. Vertikalna signalizacija je postavljena, tako da bi svi učesnici trebalo da se pridržavaju iste. Radovi se izvode u okviru ugovora, koji podrazumeva rekonstrukciju sedam ulica, pa će vrlo brzo krenuti radovi i u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj. Ukupna vrednost ugovora je 33,4 miliona dinara, a izvodjač radova “ABM“ iz Niša, istakao je danas direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

On dodaje da je danas stiglo i rešenje nadležne gradske uprave, kojim se propisuje izmena režima saobraćaja na raskrsnici kod Pošte. Upućen je apel svim vozačima da se pridržavaju saobraćajne signalizacije dok su izmene na snazi.

–        Takođe, u okviru održavanja vertikalne signalizacije, radimo na postavljanju ležećih policajaca, što je već završeno u ulici pored Osnovne škole “Vasa Pelagić“, ispred vrtića u ulicama Majora Tepića i Ljube Nenadovića, a uskoro počinje ugradnja ovih “usporivača“  i na opštinskim putevima i pored škola u Bogojevcu, Gornjem Krajincu i Donjoj Jajni.

Sredstva za pomenute radove obezbedila je lokalna samouprava, a nadzor nad investicijama obavlja JP “Urbanizam i izgradnja“.

S.Ć.

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Talentovana deca iz Medveđe predstavljaju Bugarsku na predstojećem takmičenju

U kabinetu predsednika opštine Medveđa organizovan je prijem za decu koja će opštinu Medveđa predstavljati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *