Početna / DOGAĐAJI / Završeni radovi na rekonstrukciji fasade Sigurne kuće
Dionis Restoran

Završeni radovi na rekonstrukciji fasade Sigurne kuće

U dvorištu Sigurne kuće danas je održana konferencija za medije povodom završetka radova na ovom objektu.

U prethodnom periodu, na ovom objektu zamenjeni su oluci, uredjena je fasada i mobilijar – kutak za decu žrtve porodičnog nasilja.

U ime grada Leskovca prisutnim novinarima se obratio Andrija Atanasković, koji je ovom prilikom istakao da je ovaj centar licencirao veliki broj usluga koji omogućava korisnicima veću bezbednost.

„U poslednjih pet godina, a na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti, Centar za socijalni rad Leskovac je, uz pomoć grada Leskovca, licencirao veliki broj usluga. Svakako najveći uspeh je licencirana usluga ,, Prihvatilišta za žene i decu žrtava nasilja u porodici – sigurna kuća“ Ovu uslugu Centar za socijalni rad Leskovac pruža u renoviranom objektu koji je adaptiran i uređen sredstvima lokalne samouprave i lokalnih privrednika i pojedinaca. Grad Leskovac, izdvaja značajna finansijska sredstva i za rad prihvatilišta za ženu i decu, žrtve nasilja u porodici – Sigurna kuća. U rekonstrukciju objekta, grad je u predhodnom periodu uložio preko 3 milona dinara. U ovoj godini je iz gradskog budžeta, planiran iznos od milion dinara, za rad i funkcionisanje Sigurne kuće.“

Predsednik udruženja „Apel“ kazao je da je ovo udruženje realizovalo projekat u vrednosti od milion i sto hiljada dinara i podsetio da je uz podršku Grada i Ministarstva, uz uspešnu saradnju realizovalo tri projekta, među kojima je izgradnja mobilijara u dvorištu Prihvatilišta.

Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović se osvrnuo na rad Sigurne kuće, podsetivši da je rekonstrukciju finansirao Grad Leskovac i zahvalio se na svim naporima koje gradonačelnik leskovca, dr Goran Cvetanović čini kako bi Sigurna kuća funkcionisala na adekvatan način.

„Prihvatilište, odnosno Sigurna kuća, u ovom objektu se nalazi od 2015. godine, a 2016. godine dobila licencu za rad. U Sigurnoj kući je od početka godine boravilo oko 20 žrtava nasilja u porodici, a trenutno su tu dve korisnice i Centar preduzima sve mere da se one osećaju sigurno i bezbedno.“

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *