Početna / DRUŠTVO / Završena fiskulturna sala u OŠ „Siniša Janić“

Završena fiskulturna sala u OŠ „Siniša Janić“

Posle 154 godine od osnivanja, učenici OŠ „Siniša Janić“ mogu da se pohvale da su dobili reprezentativni objekat za nastavu fizičkog vaspitanja, ali i druge sportske aktivnosti.

Fiskulturna sala, kao poseban objekat, izgrađena je u okviru školskog dvorišta i toplim hodnikom spojena sa glavnom školskom zgradom.Obejakt poseduje svu prateću infrastrukturu, a nedavno je izvršena i primopredaja.

„Iskreno se nadamo da će se epidemiološka situacija stabilizovati, pa da od septembra i učenici i nastavnici počnu da rade u novoj sali –kaže direktor škole Goran Mitić

Vrenost investicije je oko 77 miliona dinara, a investitori su bili lokalna samouprava i Ministarstvo privrede. Inače, prošle godine kompletno je rekonstruisana sama zgrada škole, sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od nešto više od 80 miliona dinara. Iz iste kase trenutno se rekonstruiše druga vlasotinačka osnovna škola, „8.oktobar“ čiji će učenici i nastavnici biti „podstanari“ u objektu tzv.gornje škole, do završetka radova u njihovoj školi.

U školi „Siniša Janić“ trenutno ima oko 670 učenika, a konačan broj znaće se pred početak školske godine.

Pogledaj takodje

U Turekovcu uklonjena divlja deponija i uređen prostor oko mosta na reci Jablanici

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca , u saradnji sa JKP „Komunalac“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *