Home / DRUŠTVO / Završen deo puta ka mahali Vojinica: Ostatak u narednom periodu
hotel bell

Završen deo puta ka mahali Vojinica: Ostatak u narednom periodu

Put od Oraovice do Vojinice, jedne od njenih osam mahala, toliko je, na pojedinim deonicama oštećen, da je kretanje automobilom bilo krajnje rizično. Nešto manje od polovine saobraćajnice duge 2.700 metara, završeno je, a ostatk je na čekanju

– Ova saobraćajnica je bila od šljunka i sloja struganog asfalta, dotrajala i oštećena i sa nejednakom širinom kolovoza. Uređenjem ove deonice, meštani su dobili nov i moderan put u dužini od 1.130 metara, a grad Leskovac je za njegovu izgradnju izdvojio 6,23 miliona. Na polju investiranja u putnu infrastrukturu, lokalna samouprava ne zanemaruje nijedan deo teritorije. U grdeličkom kraju se radilo dosta, a još jedan projekat, trebalo bi uskoro da polne-, To je rekonstrukcija Sarajevskog mosta, u vrednosti od 4 miliona evra, koji će biti osvetljen kao most “Vrla“, kod Vladičinog Hana, najavio je gradonačelnik Cvetanović, nakon posete Vojinici.

Da bi se ovaj brdsko-planinski zaselak spojio sa matičnom Oraovicom kvalitetnom saobraćajnicom, potrebno je urediti još oko 1,6 kilometara puta.

– Planiramo i to, i za čitavu deonicu imamo gotov projekat i odobrenja nadležnog odeljenja Gradske uprave, ali će pomenuta trasa biti završena u narednom periodu. Radimo ozbiljno i kvalitetno, koja podrazumeva ugradnju tampona od šljunka, tampona od tucanika i na kraju asfaktiranje debljine 7 santimetara. Celom dužinom rekonstruisane denice, uređeni su jarkovi, a kad završimo bankine, radovi će se i zvanično smatrati gotovim, rekao je direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

Nikog srećnijeg od meštana Vojinice, mahale u kojoj mladi ostaju da žive i u kojoj, u 60-ak kuća, ima isto toliko dece. Za opstanak planinskih sela, potenciraju, najvažniji su putevi koji ih povezuju sa ostatkom sveta.

Check Also

Vlasotinačke škole obeležile školsku slavu – Svetog Savu

Sveti Sava, školska slava danas je tradicionalno proslavljena u tri vlasotinačke škole, u OŠ “8. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *