hotel bell

Izložba ikona Minje Poljak 18. novembra u Narodnom muzeju

U Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu u četvrtak, 18. novembra 2021. godine sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba ikona autora Minje Poljak pod nazivom „Nedodirljivo dodirivanje“.

Minja Poljak student je treće godine doktorskih studija primenjenog slikarstva na Fakulteru primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, gde je prethodno diplomirala na odseku scenografija. Dobitnik je Dositejeve stipendije, kao student sa najvišom prosečnom ocenom, član je ULUS –a i ULUPUDS- a. Autor je scenografije brojnih pozorišnih ipredstava, kratkometražnih filmova i muzičkih spotova. Do sada je izlagala na jedanaest samostalnih i na preko 40 žiriranih kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

„Izložba ikona „Nedodirljivo dodirivanje“ obuhvata seriju ikona nastalih na temeljima pravoslavne religiozne slike, gde umetnica sledi prauzore i unosi novo, savremeno tumačenje u srpski ikonopis.“ – kaže Jasmina Zlatković, član umetničkog veća Narodnog muzeja u Leskovcu.

Izložba će za javnost biti otvorena od 18 – 27. novembra 2021. godine, a istu možete pogledati od utorka do subote u periodu od 10 – 20 časova.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *