Home / DRUŠTVO / Zavod za javno zdravlje Leskovac dobio zamrzivač za bezbedno skladištenje Fajzer vakcina
hotel bell

Zavod za javno zdravlje Leskovac dobio zamrzivač za bezbedno skladištenje Fajzer vakcina

Vlada Republike Srbije nastavila je opremanje zdravstvenih insitucija opremom neophodnom za rad u uslovima pandemije.

U Zavod za javno zdravlje Leskovac stigao je moderan zamrzivač za čuvanje vakcina proiuzvođača Pfizer/BionTech na izuzetno niskim temperaturama vredan 15.000 evra.

Tim povodom ZZJZ Leskovac danas su posetile zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović i član Gradskog veća dr Aleksandra Milovanović.

– Donacija zamrzivača je veoma značajna. Vakcine će se čuvati na temperaturi od -60 do -80°C čime će se omogućiti adekvatno distribuiranje vakcine na odgovarajućoj temperaturi. Time će hladni lanac biti ispoštovan, a vakcine će potentne stići do svakog vakcinalnog punkta. Veoma nam je značajno da ceo proces teče nesmetano i da vakcine stignu do svih predviđenih mesta za vakcinaciju u našoj regiji – kazala je pomoćnica gradonačelnik Ana Janković Stojanović i zahvalila predsedniku i Vladi Republike Srbije na ovoj, ali i prethodnoj donaciji putem koje je u Leskovac bila poslata zaštitna oprema, dezinfekciona sredstva i medicinska apatatura – tri klinička, šest mobilnih respiratora, dva rendgen aparata, gasni analajzer i deset monitora za praćenje vitalnih funkcija.

Uz pozive i apele građanima da se vakcinišu, naglašeno je da se epidemiološka situacija poboljšava.

– Možemo reći da vakcinacija stanovništva daje rezultate. Do sada je trećina odraslih stanovnika na teritoriji grada Leskovca primilo prvu dozu, odnosno 25% stanovništva je vakcinisano sa obe doze. Međutim, potreban je još veći obuhvat kako bi se dostigao koletivni imunitet, pa pozivam sve građane da se vakcinišu, sve vakcine su na raspolaganju – rekla je direktoria Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор