hotel bell

Zašto medijator? Zašto izabrati medijaciju u razvodu?

„ Mnogo je bolje spor rešiti na civilizovan način i voditi računa da svaka nesuglasica i izgovorena reč na sudu i ima velike posledice na decu. Niko ne može  više da voli Vaše dete, nego Vaš bračni partner. Zato bračni parovi trebaju da vode računa i šta govore i šta rade, da kasnije deca ne bi imala problema u odrastanju. Ne mogu ni tata ni mama da budu zli. Svoje netrpeljivosti treba da reše, a za svoju decu moraju da budu dobri roditelji. To se ne uči na sudu. Tamo dobijete presudu ko kada viđa decu, kolika je čija alimentacija“, objašnjava Violeta Stamenković, diplomirani pravnik.

„ Ukratko, kad zavrsite postupak sa advokatom, socijalnim radnikom i sudom, dobijate parce papira, imate osecaj da ste resili sve i zelite novu stranicu zivota. ZNAJTE, niste nista resili! Tek Vas ceka roditeljska obaveza, jer sud nece biti tu da brine o Vašem detetu. Takođe, kada je razvod krenuo teško se postiže sporazum u smislu podele  bračne tekovine.  Medijacijom  mogu se rešavati i način podele zajedničke imovine, a ne uz velike sudske troškove dogovarati na sudu  čija je „šerpa“, a čija „veš mašina“, ko je više doneo u bračnu zajednicu i čija rodbina je više kupila. “, rekla je Stamenković.

Prednost medijacije u rešavanju problema je što postupak traje kraće i stranke ugalavnom u jedan ili dva sastanka reše svoj problem. Zato dragi moji sugrađani, uštedite vreme i novac koji bi davali na sudske troškove,  dođite brže do prihvatljivog rešenja vašeg problema,postanite medijator ili ako imate problem koristite prednosti medijacije.

Kao ovlašćeni zastupnik Fakulteta političkih nauka Beograd, obaveštavam Vas da organizujemo online osnovnu obuku od   17. do 21.marta 2021.godine, 25 časova (5 časova dnevno) koja je uslov za sticanje licence posrednik-medijator. Realizator ove online  obuke je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, čiji certifikat i dobijate.

Završena obuka je jedan od uslova za upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Obuka se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“, broj 146/14).

Obukom polaznici stiču potrebno znanje, veštine i mogućnost da podnesu zahtev za dobijanje licence koja im omogućava da kao profesionalci budu angažovani u rešavanju sporova.

Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite.

Informacije i prijave za online obuku možete dobiti na tel.o063445800 ili  mejl: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

Violeta Stamenković, diplomirani pravnik

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 2,5 miliona dinara za uređenje Niške ulice, troškove Doma kulture Roma i EPS-u za redovne troškove

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 2.554.412 dinara. Elektroprivredi Srbije AD Beograd isplaćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *