Početna / DRUŠTVO / Evropska unija donirala kontejner – ambulantu za prijem pacijenata Domu zdravlja u Medveđi
hotel bell

Evropska unija donirala kontejner – ambulantu za prijem pacijenata Domu zdravlja u Medveđi

Evropska unija je u okviru podrške i pomoći Srbiji u borbi protiv epidemije Korona virusa, u prošloj godini započela donaciju kontejnera – ambulante za prijem i trijažu pacijenata.

Jedan od kontejnera postavljen je danas u krugu Doma zdravlja u Medveđi.

Kontejneri sa nameštajem za trijažu i hitnu zdravstvenu negu, omogućavaju trijažu pacijenata i pri tom sprečavaju pristup potencijalno inficiranih osoba objektima zdravstvenih ustanova.

„Ovi kontejneri, od kojih je svaki opremljen krevetom za pregled, stolom sa dve stolice, beskontaktnim termometrom, manjim kontejnerima za medicinski i infektivni otpad i kantom za otpatke, važan su segment u ukupnoj borbi sa pandemijom i faktor prevencije jer omogućavaju sprečavanje ulaska potencijalno zaraženih osoba u zdravstvene ustanove. Zdravstveni radnici, koji su u prvim redovima ove borbe, moraju biti zaštićeni, tako da mogu da pomognu i svima nama. Otuda je njihova zaštita od ključnog značaja za uspeh naše borbe protiv COVID-a. EU kontejner za zdravstvenu zaštitu stanovništva će se koristiti za zbrinjavanje obolelih od virusa COVID 19, a kasnije u redovnom radu ove ustanove” – kaže direktor Doma zdravlja u Medveđi, dr Dragan Anđelković.

Doktor Anđelković ujedno poziva sve sugrađane da se prijave putem portala e-uprava kako bi primili vakcinu, a ukoliko nisu u mogućnosti da to urade, mogu da se jave svom izabranom lekaru, kako bi se građanima pomoglo pri prijavi.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *