hotel bell

Za zamenu stolarije, nabavku kotlova i izgradnju mreže, subvencije dobilo 148 građana

Grad Leskovac je u drugoj godini subvencionisanja mera energetske efikasnosti, za podršku domaćinstvima izdvojio 18, a Ministarstvo rudarstva i energetike 17,5 miliona dinara

Gradonačelnik Cvetanović je podsetio na činjenicu da lokalna samouprava već nekoliko godina aktivno radi na unapređenju energetske efikasnosti u školama i institucijama, a da su od lane, podsticaji domaćinstvima povećani za 5 miliona dinara:

– Ovim projektom će uštedeti građani na grejanju, a država i lokalna samouprava na potrošnji električne i toplotne energije. I ubuduće ćemo pratiti sve konkurse u ovoj oblasti. I za narednu godinu smo predvideli sredstva, sa idejom da svako od vas unapredi svoje domaćinstvo, a da svi zajedno stabilizujemo energetski sektor i čuvamo životnu sredinu. Sredstva će se na vašim računima naći već danas.

Jedna od korisnika, Nikola Grujić, priznao je da je, u početku bio skeptičan prema ovom programu:

– Nisam bio u pravu. Prijavljivanje je vrlo jednostavno, a ljudi iz Sektora za energetsku efikasnost ljubazni i spremni da pomognu i odgovore na svakopitanje. Ova pomoć mi veoma znači i preporučio bih svima da se prijave za subvencije.

Druga mera podrazumeva podsticaje za nabavku i ugradnju dolarnih panela. Prijavljivanje i selekcija su završeni, a konačna lista biće objavljena, nakon naredne sednice Gradskog veća.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор