hotel bell

Još 35 Leskovčana započinje sopstveni posao uz podršku lokalne samouprave

Osnivanje novog ili unapređenje već postojećeg preduzeća, odnosno preduzetničke radnje u oblasti zanata, ugostiteljstva do sektora usluga, grad Leskovac subvencioniše sa po 300 hiljada dinara

Do sada je za samozapošljavanje lokalna samouprava izdvojila 61,3 miliona dinara za 370 lica, a za sve mere aktivne politike zapošljavanje, u koje je bilo uključeno 1.408 lica, opredeljeno je preko 214 miliona dinara.

– Uspešni ljudi ne sede i čekaju da im se stvari dešavaju, već izađu i oni se dese stvarima. Preuzimaju inicijativu, kao što ste vi uradili. Treba da verujete u sebe i ne odustajete na prvoj prepreci. Želim vam uspešno pokretanje biznisa i stabilno poslovanje, u šta verujem, jer prema informacijama koje imam, oko 85% pokrenutih poslova se održi, opstane i nastavi sa radom, poručio je gradonačelnik Cvetanović.

Anđela Mitić iz Donjeg Bunibroda će novac potrošiti na kupovnu nove opreme i unapređenje porodičnog biznisa- izradu uniformi i radnih odela:

– Drago mi je što grad u kome živim na ovaj način podstiče mlade ljude da ostvare svoje poslovne planove. Zbog toga ćemo svi mi ostati ovde, da zajednički doprinosimo njegovom daljem razvoju.

Check Also

Saradnja sa medijma neophodna: Medijske obuke za predstavnike centara za socijalni rad

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije, u saradnji sa UNDP-om i …

Оставите одговор