Početna / DOGAĐAJI / Za inkluziju Romske dece, Lebane dobilo 55.000 evra
Reklama

Za inkluziju Romske dece, Lebane dobilo 55.000 evra

Reklama

Sredstvima Evropske unije finansira se program, osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma. Program realizuje Stalna konferencija gradova i opština. Opštini Lebane je nakon sprovedenog konkursa, odobren za finansiranje projekat – „A fair start at life“.

Projekat je vrednosti 55.000,00 evra, od toga je učešće opštine 5.500,00 evra. Odnosi se na inkluziju romske dece od 0 do 5,5 godina i to u segmentu predškolskog obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene zaštite, i jačanja svesti roditelja ove dece o ranom razvoju i unapređenju zdravlja njihove dece u ovoj dobi.

„U okviru projekta, radićemo na edukaciji dece na radionicama – da unapredimo njihova znanja i veštine i unapredimo predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Radićemo i sa roditeljima edukaciju o vaspitanju i zdravstvenoj zaštiti dece u periodu do 5,5 godina. Sva odeljenja i sve ucionice (grupe) dečjeg vrtića će dobiti televizore i dvd-e. Dečji vrtić u Lebanu će dobiti i drugu audio – vizuelnu opremu, a takođe i igračke i didaktički materijal. Projekat će trajati godinu dana – navode iz ove opštine.

Pogledaj takodje

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *