Home / DRUŠTVO / “Vukovci“ otputovali na nagradnu ekskurziju: Tokom šest dana, posetiće Beograd, Šumadiju i Vojvodinu
hotel bell

“Vukovci“ otputovali na nagradnu ekskurziju: Tokom šest dana, posetiće Beograd, Šumadiju i Vojvodinu

Nagradna ekskurzija za nosioce “Vukove diplome“, samo je jedan od programa, kojim se afirmiše uspeh mladih Leskovčana, a njih je ove godine više od 80.

Po sedmi put, uz kratku pauzu tokom pandemije, grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade organizuje obilazak Srbije za “Vukovce“, odnosno učenike koji su srednju školu završili sa prosekom 5.0. Ovi uspešni mladi ljudi posetiće Jagodinu, Kragujevac, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku Goru, Sremske Karlovce i druge zanimljive lokacije.

– Vi ste, kako zaključujemo na osnovu dosadašnjih dostignuća, generacija uspešne i lepe budućnosti Leskovca i Srbije. Vaša inteligencija, rad, znanje i vera u sebe, treba svakog dana da budu u centru pažnje svih, jer se samo na taj način u životu pobeđuje. Nagrada lokalne samouprave je skroman podstrek da istrajete, podrška vašoj mladosti i trudu, jer sve što kao grad radimo, činimo da biste ovde, u svom zavičaju, pronašli mesto pod suncem, poručio je, uz želje za srećan put, gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime nosilaca “Vukove diplome“, na rečima podrške i lepim željama, zahvalio je Vanja Ivančević, do skora učenik leskovačke Gimnazije, danas student Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu:

– Nama ova ekskurzija mnogo znači, jer smo proteklih godina, zbog korone, bili onemogućeni da odlazimo na ekskurzije. Ovo putovanje je prilika za lepo zajedničko druženje, za koje smo bili uskraćeni. Ako se ne varam, Leskovac je jedini grad u Srbiji koji praktikuje ovakav način nagrađivanja najboljih đaka, zbog čega zahvaljujemo lokalnoj samoupravi i Kancelariji za mlade. Svima želim srećan put i lep provod.

U pratnji “vukovaca“ su lekar, koordinator Kancelarije za mlade, Aleksandar Stojanović, Gradske većnice Sanja Milošević i Jelena Stanković, kao i profesionalni vodič “Bavka turs-a“, organizatora i planera putovanja.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор