Home / DRUŠTVO / Danas se postavlja završni sloj asfalta na put od Sinkovca do Trnjana: Od sutra se saobraćaj normalizuje
hotel bell

Danas se postavlja završni sloj asfalta na put od Sinkovca do Trnjana: Od sutra se saobraćaj normalizuje

Preduzeće “Srbija-put“ iz Beograda, kome je poveren posao rekonstrukcije 4,6 kilometara dugačke deonice regionalnog puta Leskovac-Lebane, radi vrlo efikasno, kvalitetno i odgovorno, pa je šteta što se ne javlja na lokalne konkurse, jer grad Leskovac tada ne bi imao muke sa izvođačima, konstatovano je na završnoj press konferenciji.

Vrednost radova na kompletnoj rekonstrukciji dela regionalnog puta, između Sinkovca i Donjeg Trnjana je 176,6 miliona dinara, i postavljanjem završnog sloja asfalta, gro posla bi trebalo da bude završeno danas:

– Posle ugradnje asfalta, počeće uređenje bankina, biciklističke staze i trotoarskih površina, kroz naseljena mesta. Urađena je kompletna rekonstrukcija kolovoza, od zemljanih radova, preko zamene tampona, do asfaltiranja, a radi se, zaista, vrlo kvalitetno. Jutros rano se krenulo sa postavljanjem asfalta, kako bismo sve završili danas i kako ne bismo i sutra obustavljali saobraćaj. Angažovana su dva finišera, a Preduzeće “Srbija-put“ iz Beograda, spada u red najodgovornijih izvođača sa kojima smo radili. Raspolažu dobrom mehanizacijom i obučenim ljudstvom, poštuju rokove i prava je šteta što se ne javljaju na lokalne konkurse, već učestvuju samo u velikim infrastrukturnim projektima, ocena je direktora JP “Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića.

Polako se uređuju prilazi gradu sa svih strana. Završili smo Bulevar Nikole Pašića, ulaze u Leskovac iz pravca Brestovca i Vlasotinca, a uskoro će i biti gotovi i oni iz pravca Lebana i Vučja, konstatovao je gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Da vam je neko pre izvesnog vremena rekao da će svi pomenuti putni pravci biti predmet rekonstrukcije, posebno u isto vreme, sigurno biste mislili da se radi o neutemeljenim obećanjima. Međutim, zaista se radi. Evo, naselje Stara stočna pijaca puno je mašina. Pripremaju se za početak gradnje novih objekata, što je dokaz da je Leskovac postao dobro mesto za ulaganje i život.

Cvetanović je najavio da će uskoro početi rekonstrukcija ulice “Devet Jugovića“, jedine u gradu koja je još uvek pod kockom.

Check Also

Sklapaju se kockice: “Dubočica“ dobila još dva pojačanja i počela pripreme

Rukometni klub “Dubočica“ želi još jednu uspešnu sezonu, a to, pre svega, znači plasman u …

Оставите одговор