Home / HRONIKA / Vožnja pod dejstvom kanabisa: Za šest dana procesuirano 8 vozača iz Leskovca
hotel bell

Vožnja pod dejstvom kanabisa: Za šest dana procesuirano 8 vozača iz Leskovca

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je trajala od 16. do 22. juna ove godine, isključili su iz saobraćaja 2.500 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i otkrili još 11.779 ostalih prekršaja.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 2.436 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 372 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja su isključena 64 vozača. Tokom akcije, prosečno je dnevno iz saobraćaja isključivano devet vozača, što je daleko više od proseka koji je beležen od početka ove godine, kada su na dnevnom nivou iz saobraćaja isključivana četiri vozača.

Najveći broj isključenih vozača bio je pod dejstvom kanabisa – 41 odsto, dok je pod dejstvom kokaina bilo njih 20 odsto.

Zbog ovog prekršaja saobraćajna policija je najveći broj vozača sankcionisala u Pančevu – 12, u Leskovcu osam i u Jagodini sedam.

Check Also

Pucnjava u selu kod Leskovca, iz lovačke puške ranio komšiju

U jednom selu u okolini Leskovca sinoć se dogodio incident – pišu beogradski mediji. Kako …

Оставите одговор