Home / DRUŠTVO / Vožnja bicikla sa gradonačelnikom- četvrti put
hotel bell

Vožnja bicikla sa gradonačelnikom- četvrti put

Povodom Svetskog dana bicikala i Svetskog dana zaštite životne sredine, danas je lokalna samouprava organizovala tradicionalnu akciju “Vožnja bicikla sa gradonačelnikom“. Održana je po četvrti put i sigurno prerasta u lepu tradiciju.

Božnja biciklom je jedan od idealnih načina da se opšte zdravstveno stanje poboljša. Dobra je zamena za trčanje, jer manje oštećuje kolena, a pomaže i jačanju leđnih mišića i kičme. Svesni značaja fizičke aktivnosti, organizacijom ovakvih akcija, podstičemo zdrave stilove života i odgovoran odnos prema životnoj sredini, rekla je Marija Jovanović:

– Ciljevi su, pre svega, druženje, promocija kulture korišćenja dvotočkaša, briga o sopstvenom zdravlju i sredini koja nas okružuje. Uticaj vožnje bicikala na zdrvalje, predmet je brojnih istraživanja. Ona pokazuju da, ako vozile bicikl 30 kilometara nedeljno, smanjujete rizik od ozbiljnih bolesti srca, krvnog pritiska i dijabetesa, za 50 posto. Ovom aktivnošću se ubrzava metabolizam, podstiče ubrzano sagorevanje masti , a još jedno pozitivno dejstvo izaziva endorfin-hormon sreće, jer se njegovim oslobađanjem popravlja raspoloženje.

Organizovana vožnja bicikala počela je na Gradskom trgu, a kolona se kretala Bulevarom oslobođenja, ulicama Kralja Petra Prvog i Sime Pogačarevića, a potom regionalnim putem ka Vlasotincu, do Hotela “Bavka“, gde je sve učesnike čekalo osveženje.

Check Also

Anđela i Dušan vicešampioni Srbije u hodanju na 2.000 metara

Minulog vikenda, u Sremskoj Mitrovici, je održano Državno prvenstvo za atletičare do 16 godina. Atletski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.