Početna / DOGAĐAJI / Vlasotinački slikar Aleksandar Spasić predstaviće svoja dela bugarskoj publici

Vlasotinački slikar Aleksandar Spasić predstaviće svoja dela bugarskoj publici

Izložba mladog vlasotinačkog slikara Aleksandra Spasića biće otvorena 27. maja u umetničkoj galeriji „Kiril Petrov“ u bugarskom gradu Montana. Ovom prilikom Aleksandar će se bugarskoj publici predstaviti slikama iz ciklusa „Pejzaži“. Njegovu izložbu sa galerijom u Montani dogovorio je Kulturni centar Vlasotince.

Aleksandar Spasić je diplomirao na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn u Leskovcu. Samostalno je izlagao četiri puta u Vlasotincu i Vučju. Učestvovao je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama. Prošle godine je osvojio prvo mesto na 56. oktobarskom salonu u Leskovcu, a 2015. godine je bio sveukupni pobednik na Svetosavskom likovnom salonu u Vučju. U okviru projekta „Slike Vlasotinca“, koji je realizovao Kulturni centar, a finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, Aleksandar je prošle godine uradio 24 slike sa motivima i znamenitostima Vlasotinca.

Izložba njegovih slika već je najavljena u Skoplju.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Preminulo još 5 osoba, Korona odnela do sada 44 ljudska života – Potvrđena još 144 nova slučaja, broj obolelih povećan na 1.624

Broj žrtava Korona virusa povećan je u poslednja 24 časa za petoro ljudi. Od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *