Početna / DRUŠTVO / Vlasotinački gimnazijalci među najboljima u Srbiji
Reklama

Vlasotinački gimnazijalci među najboljima u Srbiji

Reklama

Na Književnoj olimpijadi održanoj 12. maja u Sremskim Karlovcima vlasotinačku Gimnaziju „Stevan Jakovljević“ predstavljali su Marija Stojanović, Aleksandra Tomić, Aleksandra Milenković, Mila Spasić, Sofija Đorđević, Tijana Cvetković, Petar Takić i Danilo Pejčić.

Na Olimpijadi naši gimnazijalci su osvojili dva treća mesta, što predstavlja izuzetan rezultat jer su se takmičili sa učenicima filoloških gimnazija koji imaju duplo više časova srpskog jezika od ostalih učenika. Treće mesto osvojili su Marija Stojanović i Petar Takić a četvrto Sofija Đorđević.

„Iz godine u godinu naši učenici pokazuju sve veće interesovanje za Književnu olimpijadu, a to znači i veliku ljubav prema književnosti. U ovo vreme, kada su materijalne vrednosti na prvom mestu, veliki je uspeh motivisati đake da se okrenu duhovnim vrednostima i književnosti kao umetnosti reči. Da bi se postigao uspeh i dosegao sam vrh potrebno je mnogo truda, odricanja i zalaganja. Takmičari već početkom maja moraju da pređu gradivo koje inače ostali učenici prelaze do kraja školske godine“, pojasnila je profesorka srpskog jezika i književnosti Suzana Pešić.

„Naši gimnazijlci su pokazali da su itekako zavoleli čitanje i lepu reč. Ove godine osmoro učenika se plasiralo na Republičko takmičenje a osvojili smo dve nagrade, odnosno dva treća mesta ali i jedno četvrto što je veliki uspeh. Inače, od početka ovog takmičenja naši učenici su učestvovali svake godine i postizali uglavnom dobre rezultate“, dodala je profesorka srpskog jezika i književnosti Tatjana Milić.

Budući da će Petar Takić studirati srpski jezik i književnost uspeh na Književnoj olimpijadi mu omogućava da ne polaže prijemni ispit na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Utorkom i četvrtkom promotivne posete „Vremeplovu leskovačkog kraja“

Narodni muzej u Leskovcu organizuje promotivne organizovane posete nove stalne postavke Vremepolov leskovačkog kraja; Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *