Početna / DRUŠTVO / Vizionari isporučili žaštitne vizire Dečjem dispanzeru i Hitnoj pomoći u Leskovcu
Bilbordi

Vizionari isporučili žaštitne vizire Dečjem dispanzeru i Hitnoj pomoći u Leskovcu

Entuzijasti okupljeni oko Fejsbuk grupe Vizionari Srbije već nedelju dana prave zaštitne vizire za medicinsko osoblje pomoću 3D štampača.

Grupa Vizionari Srbije je ustanovljena 20. marta od strane grupe entuzijasta iz “mejkerske” zajednice sa ciljem da pomogne svojim sugrađanima koji su izloženi rizicima i opasnostima po zdravlje usled epidemije koronavirusa. 

Prvi projekat je bio namenjen kreiranju zaštitnih vizira koji štite zdravstvene radnike i druge ugrožene grupe od kapljičnog prenošenja bolesti i postigao je neverovatan uspeh — zajednica koju su motivisali i organizovali je do danas proizvela i distribuirala vizire koji će štiti 22.000 hiljade ljudi, dok će u sledećih 10 dana biti proizvedeno još 35.000. 

Većina Vizionara se bavi nekim drugim poslom, a svaki svoj slobodni trenutak koriste za štampanje vizira. Ovoj grupi priključili su se i leskovački Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ , TŠ „Rade Metalac“.

Viziri izrađeni u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u petak su poklonjeni Dečijem dispanzeru u Leskovcu, a u viziri iz TŠ „Rade Metalac“ danas su otišli u ruke Službe hitne medicinske pomoći DZ Leskovac .


Pogledaj takodje

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za elektrifikaciju polja

758303539 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno Uprava za agrarna plaćanja, raspisala je Javni poziv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *