Početna / DRUŠTVO / Romska crkva podelila 530 humanitarnih paketa najugroženijim Romima
hotel bell

Romska crkva podelila 530 humanitarnih paketa najugroženijim Romima

Romska Crkva pod šatorom podelila je danas 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni romima iz tri romska naselja u Leskovcu i Romima u Bošnjacu.

Crkva pod šatorom novac  za humanitarne pakete obezbedila je preko donatora – braće i sestara iz Amerike, Engleske i Kine.

„Veliko je zadovoljstvo, što u ovoj teškoj situaciji koja je zbog koronavirusa zadesila ceo svet, što smo u situaciji da pomognemo ugroženom romskom stanovništvu, zahvaljujući našim prijateljima iz Kine, Amerike i Engleske. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima,  naši prijatelji su se rado odazvali bez obzira što je ista situacija i kriza u njihovim zemljama-kazao je Selim Alijević pastor romske Crkve pod šatorom.

Alijević je istako, da ova pomoć puno znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su u potrebi pomoglo u što većoj meri.

Humanitarni paket sadržao je džak brašna od 25kg., tri litra zejtina, dva kilograma šećera, ½ , kantica eurokrema, deterdžent za posuđe, dva sapuna i  ½ vegete.

Pogledaj takodje

Do sada u Leskovcu dato više od 25.000 vakcina, evo i kompletnih podataka o tome za koje su se vakcine Leskovčani opredelili

Na teritoriji Grada Leskovca ukupno je do sada dato 25.188 vakcina što govori o spremnosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *