Početna / DRUŠTVO / Romska crkva podelila 530 humanitarnih paketa najugroženijim Romima

Romska crkva podelila 530 humanitarnih paketa najugroženijim Romima

Romska Crkva pod šatorom podelila je danas 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni romima iz tri romska naselja u Leskovcu i Romima u Bošnjacu.

Crkva pod šatorom novac  za humanitarne pakete obezbedila je preko donatora – braće i sestara iz Amerike, Engleske i Kine.

„Veliko je zadovoljstvo, što u ovoj teškoj situaciji koja je zbog koronavirusa zadesila ceo svet, što smo u situaciji da pomognemo ugroženom romskom stanovništvu, zahvaljujući našim prijateljima iz Kine, Amerike i Engleske. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima,  naši prijatelji su se rado odazvali bez obzira što je ista situacija i kriza u njihovim zemljama-kazao je Selim Alijević pastor romske Crkve pod šatorom.

Alijević je istako, da ova pomoć puno znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su u potrebi pomoglo u što većoj meri.

Humanitarni paket sadržao je džak brašna od 25kg., tri litra zejtina, dva kilograma šećera, ½ , kantica eurokrema, deterdžent za posuđe, dva sapuna i  ½ vegete.

Pogledaj takodje

Humanost na delu: Na humanitarnom bazaru Leskovčani prikupili oko 2000 evra za lečenje Ognjena i Janka

Na jučerašnjem Humanitarnom bazaru koji je održan u centru Leskovca, a koji je organizovan u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *