hotel bell

Visoka poslovna škola Leskovac organizovala “Dan otvorenih vrata”

Nekoliko stotina srednjoškolaca iz centralne, zapadne, istočne i južne Srbije, bili su danas gosti Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu, na tradicionalnoj manifestaciji Dan otvorenih vrata.

Pozdravljajući đake i njihove profesore, direktorka Milena Marjanović, izrazila je uverenje da će bar jedan deo njih odlučiti da studira u Leskovcu, na Visokoj poslovnoj školi, koja pruža ogromne mogućnosti.

-Ovo je obrazovna ustanova sa dugom tradicijom, za koju, uvek vlada veliko interesovanje. Uprkos tome, godinama ne povećavamo iznos školarine, a samofinansirajućim studentima prve godine ostavljamo mogućnost plaćanja na čak 14 rata. Imamo izuzetno atraktivne studijske programe i mnogo računa vodimo o tome da tržište ne bude zasićeno jednim profilom.

Potpisivanjem ugovora sa lokalnom samoupravom, preduzećima i institucijama u Leskovcu, našim studentima omogućili smo sticanje stručnih znanja, a slične sporazume imamo i sa našim dugogodišnjim saradnicima u inostranstvu, gde praktikanti mogu, edukujući se i da zarade, rekla je direktorka Marjanović.

Ivan Mihailović, zamenik direktora, upoznao je studente sa organizacijom rada škole, studijskim programima i načinom praćenja aktuelnosti dešavanja u ovoj obrazovnoj ustanovi:

-Trenutno studente uspisujemo na četiri akreditovana studijska programa: finansije i bankarstvo, menadžment u biznisu, turizam i ugostiteljstvo i menadžment tehnologije hrane i gastronomije. Prva tri su iz društveno humanističkog, a četvrti iz tehničko-tehnološke oblasti, ali se kod njega ne radi samo o kuvanju, već se, kroz studiranje obrazujete da postanete inženjeri. Predali smo zahteve za akreditaciju studijskih programa, finansije, računovodstvo i bankarstvo, što je modifikacija programa koji već imamo, zatim menadžment biznisa i logistike i poslovna informatika i biznis. Očekujemo da nas pratite putem sajta i fejsbuka, jer mnogi mladi ljudi danas koriste ta sredstva komunikacije.

Ostavili smo i mogućnost rane uplate prijemnog ispita do 31. maja, koja podrazumeva i sniženje školarine za 1o procenata, rekao je .

O svojim iskustvima na Visokoj poslovnoj školi govorili su Nikola Nikolić i Neda Đorđević, sada studenti specijalističkih studija u istoj Ustanovi, a potom su domaćini i gosti nastavili druženje uz muziku i hranu koju su, pripremili studenti gastronomije.

S. Stojiljković

Check Also

Ružić: Izmenama Zakona o dualnom obrazovanju unapređujemo kvalitet obrazovanja

Ministar prosvete Branko Ružić prilikom posete Leskovcu i Viskoj poslovnoj školi , na kojoj je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *