hotel bell

Veliki RTS Kros u subotu u Leskovcu

Velika sportska priredba RTS Kros održaće se u subotu 14. oktobra na leskovačkom hipodromu sa početkom od 9:30 minuta.

Ova manifestacija u našem gradu okuplja veliki broj dece ali i sportista u ovom slučaju atletičara, za koje će biti organizovane u zavisnosti os starosne kategorije 28 trka.

Inače, RTS Kros zahvaljujući inicijativi grada Leskovca i grada Zaječara živi 365 dana u godini, a Leskovac je samo jedna karika u nizu.

“RTS kros je jedna od najdugovečnijih sportskih manifestacija u Srbiji – za 33 godine postojanja, ciljem je prošlo više od 9 miliona učesnika osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca iz Srbije, regiona i dijaspore. Podsetiću da je prošlogodišnja trka RTS Kros serije održana u našem gradu bila najmasovnija i da je kroz cilj prošlo preko 3000 učesnika, ako i da su sredinom prošle godine su u našem gradu u okviru RTS Kampa „Leskovac 2022“ boravila deca srpskog porekla iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske, kao učesnici krosa – kazao je prvi čovek grada Goran Cvetanović.

Stevan Kovačević, osnivač i direktor RTS Kros-a, istakao je da je Leskovac oduvek znao da ceni velike sportske priredbe.

„Kros RTS-a je rođen 1991. godine u Jugoslaviji, a na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara 2000. godine učinjena je transformacija i sada živi cele godine. U ovoj godini preko 400 hiljada učesnika je prošlo kroz cilj. Ovu Kros seriju smo počeli u maju mesecu u Bijeljini, potok je održan kros u Rekovcu, zatim u Zaječaru, Somboru i u subotu će biti u vašem velikom i prelepom gradu – kazao je Kovačević.

Check Also

Za Leskovac zajedno najavio rešavanje problema vodosnabdevanja i pijace u Grdelici, ali i asfaltiranje puta do naselja Alište u Predejanu

Tema nove konferencije za medije grupe građana Za Leskovac zajedno bilo je stanje u Grdelici …

Оставите одговор