hotel bell

Medicinska škola proslavila svoj 65. rođendan

Svečana akademija povodom 65. godina postojanja Medicinske škole u Leskovcu, organizovana je danas u Narodnom pozorištu, uz prisustvo mnogobrojih zvanica, za koje su učenici priredili prigodni program.

Pre početka svečanog dela u holu Narodnog pozorišta prikazana je izložba medicinska škola kroz vreme, a njoj je govorila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.

“Prolazeći kroz vremeplov koji je ovde prikazan jasno je da je kroz ovu školu prošao veliki broj učenika koji su sada priznati medicinski radnici ne samo u Leskovcu, već i širom Srbije i sveta, što očekujemo i od generacija koje dolaze – kazala je Lidija Dimitrijević.

Izložba je napravljena zahvaljujući saradnji sa Istorijskim arhivom , koji nam omogućava da prošle događaje otrgnemo od zaborava. Uporedo sa izložbom izdat je i vodič u 400 primeraka, a škola planira da napravi izložbu u Kulturnom centru.

Proslavi jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Generacije i generacije koje su pohađale i koje još uvek pohađaju ovu školu školuju se za jedno od najplemenitijih zanimanja – zdrastveni radnik.Medicinska škola j primer odlične organizacije, posvećenosti i istrajnosti ka dobro postavljenom cilju – da iz škole izlaze učenici koji su odmah spremni za praktičan rad, ali i za dalje usavršavanje i školovanje.Pored tradicije kojom se diči, koju održava i prenosi iz generacije u generaciju, ova škola nas iznenađuje inovacijama, projektima i uspesima.Učenici ovde stiču veštine i znanja kojima će sutra pomagati zajednici i spašavati živote – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktorka škole Marija Savić kazala je danas da je ova škola ne samo hram znanja veći inkubator snova i mesto gde se rađaju ideje i gaji empatija prema svetu.

„Moto naše škole je „Učimo za života ne za ocenu!“ Teorija ima smisao samo ukoliko se primenjuje u praksi, a praksa je život i realnost sa brigama, bolestima i problemima. U tom segmentu ključnu ulogu imaju zdravstveni radnici. Njihov zadatak nije lak, ali je human i vredan divljenja. Mi nismo školovali samo medicinske radnike, već umetnike zdravlja. Stvaramo priču o nadi i hrabrosti i čudu ljudskog tela. Ulog anastavnika u svemu ovome je neprocenjiva. Nastavnici prenose znanje i iskustvo, postiču rast učenika. Neka ovaj jubilej bude inspiracija za budućnost. Neka nas podseti na važnost humanizma u medicini i obrazovanju – kazala je Savićeva.

Ovom prilikom podeljena su i priznanja nazaslužnijim institucijama i pojedincima.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор