Početna / DRUŠTVO / Veliki porast zaraženih koronom u Srbiji – Zdravstveni sistem preopterećen
Reklama

Veliki porast zaraženih koronom u Srbiji – Zdravstveni sistem preopterećen

Reklama

U svim kovid bolnicama na teritoriji Srbije preraspoređeni su kapaciteti kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronavirusom – kazao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je ukazao na to da Institut „Banjica“ danas i tokom noći neće više moći da prima pacijente jer je prepun, i najavio da će večeras ili sutra ujutru prve pacijente primiti i Institut za reumatologiju.

„Bili smo prinuđeni da i taj institut uključimo u kovid sistem jer je veliki broj obolelih koji zahtevaju bolničko lečenje u Beogradu – objasnio je ministar i dodao da je u toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju više od 100 kreveta za kovid pacijente.

On je upozorio na to da je zdravstveni sistem prenapregnut, da su zdravstveni radnici neprekidno u bolnicama i da gotovo i ne idu kući.

Ministar je naglasio da je najteža situacija u Beogradu, gde postoji najveći problem sa bolničkim kapacitetima, dok u Nišu, Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu i Užicu ima dovoljno mesta u bolnicama.

Lončar je ponovio apel građanima da poštuju mere i ponašaju se u skladu sa preporukama lekara, budući da se, kako je istakao, samo na taj način situacija može poboljšati.

Pogledaj takodje

Najstariji Leskovčanin danas proslavlja 102. rođendan

Danas je zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca Milun Dinić posetio najstarijeg Leskovčanina Aleksandra Stojanovića koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *