Početna / DOGAĐAJI / Veliki odziv građana u akciji dobrovoljnog davanja krvi – Iz SPS-a najavljuju savetovanje iz različitih oblasti

Veliki odziv građana u akciji dobrovoljnog davanja krvi – Iz SPS-a najavljuju savetovanje iz različitih oblasti

U prostorijama GrO Socijalističke partije Srbije danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ispred opštinskog odbora SPS – a, prisutne je pozdravio doktor Zoran Todorović, član glavnog odbora i predsednik komisije za zdravstvo u opštinskom odboru.

„Mi smo se okupili ovde kako bismo skrenuli pažnju javnosti na značaj davanja krvi pogotovo u trenutku kada je unazad godinu dana leskovačka Opšta Bolnica odnosno transfuzija izgubila ingerencije da prikuplja krv po odluci Ministarstva. U zadnjih mesec dana menadžment Bolnice radi na tome da se vrate ingerencije i da se poveća broj davaoca krvi. Druga stvar na koju smo hteli da skrenemo pažnju javnosti je značaj donatorstva, odnosno zaveštanje organa, jer osim davanje krvi i ovo je još jedan od načina da pomognemo drugim ljudima. Na današnjoj akciji do 11 časova krv je dalo 40 naših sugrađana, a do kraja akcije očekujemo da će se oko stotinak naših sugrađana odazvati pozivu“.

Doktorka Tatjana Jovanović, rukovodilac sektora za ljudske resurse gradskog odbora SPS-a, iskoristila je ovu priliku da najavi aktivnosti stranke za naredni period.

„Od naredne srede počećemo sa besplatnim savetima za naše sugrađane. Biće tu agronoma, ljudi koji se bave ekonomijom, pravom, lekara… što znači da će svi građani biti u mogućnosti da dobiju besplatnu pravnu pomoć, besplatne zdravstvene savete, moći će da pitaju i o primeni različitih agrotehnickih mera, zatim oko novvina i reformi koje postoje u poljoprivrednom sektoru, u zdravstvenom sektoru. Na raspolaganju će biti zaista vrhunski stručnjaci naše stranke koji će odgovarati na pitanja građana . To je jedna od prvih akcija u nizu biće još ovakvih – najavila je dr Jovanović.

Ina Dendić

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *