Početna / DRUŠTVO / Uvid u birački spisak za sve zainteresovane Leskovčane u zgradi Skupštine grada

Uvid u birački spisak za sve zainteresovane Leskovčane u zgradi Skupštine grada

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Leskovca nastavlja da se izlaže u zgradi Skupštine grada Leskovca, ul. Pana Đukića br. 11. u kancelariji broj 15. i 22.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtev za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Leskovca, mogu podnositi Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave grada Leskovca, svakog radnog dana u vremenu od 7,00 do 20,00 časova, a subotom i nedeljom u vremenu od 7,00 do 15,00 časova, najkasnije do zaključenja biračkog spiska 5. juna 2020. godine.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave grada Lekovca, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, 30. maja 2020. godine, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta u zemlji (izabrano mesto glasanja).

U postupku vršenja uvida u birački spisak lica ovlašćena za ažuriranje biračkog spiska, lica zadužena za pružanje tehničke podrške Gradske uprave i ovlašćena lica podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-bracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *