Početna / DRUŠTVO / Povodom četvorostrukog ubistva Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Leskovac

Povodom četvorostrukog ubistva Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Leskovac

Povodom tragičnog slučaja koji se prethodnog vikenda dogodio u porodici Ilić-Radojković u Leskovcu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije izvršiće nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Leskovac, odnosno zaštiti porodice, u skladu sa Porodičnim zakonom.

Povodom pomenutog tragičnog slučaja u Leskovcu, Centar za socijalni rad dostavio je resornom ministarstvu izveštaj u kome se navodi da ovoj ustanovi nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici od strane članova porodice, škole, policije i ustanove u kojoj je lečen počinilac zločina.

Porodica Ilić-Radojković nalazi se na evidenciji Centra za socijalni rad Leskovac od kraja 2016. godine, kada su se naselili iz Bojnika i korisnik je novčane socijalne pomoći.

Takođe, jedan maloletni član porodice bio je korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, i u odnosu na njega su primenjene mere starateljske zaštite i mere smeštaja u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite.

Povodom informacija koje su izašle u pojedinim medijima da je u porodici bilo prisutno maloletno dete koje je prijavilo nesrećni događaj i koje je jedino preživelo masakr, obaveštavamo javnost da su te informacije netačne.

Naime, Predragov maloletni sin A. I. (2003) od marta 2019. godine nalazi se na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite. Iz ustanove u kojoj se nalazi potvrđeno je da je on dobro i da od momenta smeštaja nije napuštao objekat.

Ministarstvo još jednom apeluje na građane koji su žrtve nasilja ili su u riziku da to postanu, kao i na institucije i pojedince, da kada primete bilo koju vrstu nasilja u porodici to i prijave nadležnim institucijama.

Prema njihovoj oceni, to je od ključnog značaja za sprečavanje bilo kakve tragedije ili slučaja sličnog ovome.

Centru za socijalni rad u Leskovcu nije bilo prijavljeno nasilje u porodici.

Pogledaj takodje

Obustava saobraćaja na delu puta od Manastritišta ka Vlasotincu

Od 7. do 30 juna, izvodiće se radovi na asfaltiranju državnog puta prvog B reda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *