hotel bell

Uspešno predstavljanje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Leskovcu

Dekan Fakuleta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, prof. dr Milovan Bratić i prof. dr Miodrag Kocić predstavili su danas u Leskovcu prednosti opredeljenja mladih da studiraju na FSFV u Nišu, odnosno mogućnosti da po završetku studija stignu do željenog posla.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je prijem za predstavnike ovog prestižnog fakulteta, na kojem je u prisustvu velikog broja novinara govorio dekan fakulteta prof. dr Milovan Bratić.

 

– Ulaganje u obrazovanje je praktično ulaganje u budućnost i razvoj ovog područja. Sa zadovoljstvom podećam kako je dobar broj studenata iz Jablaničkog okruga danas na svim studijskim progamima našeg fakulteta. Iskoristio bih priliku da otklonimo jednu zabludu i da problem zapošljavanja studenata sa našim doplomama ne vezujemo samo za mogućnosti zapošljavanja u prosveti. Spektar mogućnosti radnog angažovanja naših studenata, po završetku studija je daleko veći i raznovrsniji. Osim ovoga, imam potrebu da skrenem pažnju na potrebu, ali i obavezu da brinemo i o starijim osobama kojima trebaju dobro osmišljenje, vođene i kontrolisane aktivnosti, kako bi se u poznim godinama osećali bolje. Posedujemo izuzetan profesorski kadar, dobro opremljene kabinete i laboratorije, što je potencijal koji smo spremni da iskoristimo ili ponudimo na korišćenje zainteresovanima u našem okruženju. Činjenica da smo za narednu godinu master studija akreditovali program “Sport i zdravlje” jasno kazuje koliko su svestrani i koliko će upotrebljivi biti kadrovi koji će izaći sa našeg fakulteta.

 

Predstavnici velikog broja medija imali su set zanimljivih pitanja na koje su odgovarali gradonačelnik Leskovca dr. Goran Cvetanović i dekan FSFV u Nišu prof. dr Milovan Bratić. Predstavnici ugledne visokošloske ustanove su potom bili gosti menađžmenta leskovačke Gimnazije, a u svečanoj sali jedne od najuglednijih srednjoškolskih ustanova na Jugu Srbije predstavili učenicima dveju škola, prednosti upisa tzv. brucoša upravo na ovaj fakultet. O tome im je posebno govorio prof.dr. Miodrag Kocić sa katedre za košarku ovog fakulteta.

 

-Jedan od najprivlačnijih životnih poziva, jeste poziv profesora u školi, a među njima je pak najatraktivniji poziv profesora fizičkog vaspitanja. Očekujemo sve zainteresovane da nam se u subotu 14.maja 2016.goine pridruže u Danu otvorenih vrata kada će još bolje i kompleksnije moći da steknu neposredni uvid u razloge da za studiranje odaberu upravo naš fakultet. Nudimo vam pripreme za prijemni ispit, po zaista simboličnoj ceni, spremni smo da do u detalje objasnimo svaku pojedinost vezanu za uspešno studiranje – kazao je između ostalog,prisutnim srednjoškolcima, prof. dr Miodrag Kocić.

Check Also

POKLON ZA SVE PUNOLETNE GRAĐANE: Prijavite se na OVOM LINKU i preuzmite 4.000 dinara!

Na jednom mestu, svi punoletni građani Srbije mogu preuzeti novac u bilo kom trenutku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *