Početna / DRUŠTVO / Uručeni ugovori o dodeli subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje
hotel bell

Uručeni ugovori o dodeli subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje

Svečano uručivanje ugovora poslodavcima i nezaposlenim licima koji su aplicirali za učešće u programima NSZ-a, za podsticanje zapošljavanja, održano je danas u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu.

Ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje dobilo je 28 nezaposlenih lica – budućih preduzetnika, dok će 25 poslodavaca na novootvorenim radnim mestima zaposliti 34 lica iz kategorija teže zapošljivih.

Ugovore je uručio Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Ova mere su za nas jako značajne jer utiču na stopu nezaposlenosti koja je u ovom trenutku najniža i iznosi 10,3 %. Mi pratimo trendove na tržištu rada i tu se primećuje da se znatno povećala stopa zaposlenosti u našoj zemlji. Za naredni period planiramo da zadržimo mlade da ostanu u svojim sredinama nakon završetka procesa obrazovanja, a to ćemo uraditi tako što ćemo povećati iznos za finansiranje programa stručne prakse i programa za pripravnike – ističe Martinović.

Kada je je reč o teže zapošljivim kategorijama koji su na evidenciji NSZ-a, a ostali su bez posla Martinović ističe da su oni pored mladih prioritet, ali i da pored njih prioritet predstavljaju i ljudi iz socijalno ugroženih porodica, nisko kvalifikovana radna snaga…

I.D.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *