hotel bell

UGOVOR NA 21 GODINU „Džinsi“ 17. preuzima „Sintetiku“, za zakup će plaćati oko 7.000 evra mesečno

Kompanija „Jeancy“ i Grad Leskovac potpisali su danas ugovor o zakupu objekta nekadašnje „Sintetike“ u industrojskoj zoni Leskovca.

Ugovor je potpisan na period od 21 godine, a turska kompanija će plaćati mesečni zakup od blizu 7.000 evra (5.697 evra plus PDV).

Grad Leskovac je uz podršku Vlade Srbije u kupovinu i uređivanje objekta uložio 195 miliona dinara, a „Jeanci“ se obavezao da u naredne tri godine zaposli najmanje 350 novih radnika.

-Zastave brojnih zemalja viore se na jarbolima širom grada, jedna od njih je i zastava Turske i kompanije Džinsi koja u Leskovcu posluje već 8 godina i trenutno zapošljava 532 radnika. Ova fabrika je u Leskovcu započela svoje poslovanje 2010. godine, a upravo su u periodu od 2012. do danas, za vreme kada moji saradnici i ja imamo odgovornost za vođenje grada, kupili su i investirali u preduzeće Srbolek 3,5 miliona evra, dok vrednost za Jugohem iznosi 1,5 miliona evra.Ovaj investitor je izrazio želju da u našem gradu proširi svoje poslovanje i sa tim ciljem smo 2015. započeli pregovore u vezi davanja u zakup prostora bivše „Sintetike“. Tada je ovaj investitor prema nama uputio zahtev da Gradu plati simbolični zakup od 1 dinara za period od 99 godina i njihova namera je bila da u novom pogonu zaposle 300 radnika. U toku pregovora postigli smo dogovor da investitor na mesečnom nivou plaća zakup po procenjenoj tržišnoj ceni od 5697 evra plus PDV i da u roku od 3 godine zaposli 350 radnika. Očekivani prihodi grada od ove investicije iznose milion i 37 hiljada evra na osnovu poreza i doprinosa za radnike, a milion i 723 hiljade evra na osnovu zakupa za period od 21 godine – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovac je naglasio da lokalna samouprava nastavlja da ulaže u stvaranje uslova za nova ulaganja.

-Grad Leskovac konstantno radi na poboljšanju privredne klime kako bi ovde došli novi, ali i da bismo zadržali postojeće investitore. Svojim aktivnostima Grad je doprineo da konkretno ovaj investitor razvije i skoro duplira svoju proizvodnju. U kupovinu i rekonstrukciju zgrade Sintetike, koju će Džinski zakupiti, uz pomoć Vlade Republike Srbije uložili smo 195 miliona evra. Džinsi će u posao zvanično biti uveden 17.10.2018. godine Veoma sam zadovoljan činjenicom da se u našem gradu konstantno otvaraju nova radna mesta i da se broj nezaposlenih smanjuje. U poslednjih 5 i po godina broj nezaposlenih smanjen je za 6500 hiljada ljudi. Taj trend ćemo nastaviti i u narednim mesecima, s obzirom na to da nas očekuje otvaranje pogona ovog i još dva investitora, Jure i Aptiva – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime kompanije „Jeanci“ ugovor je potpisao Ajdogan Turkilmaz koji je zahvalio Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću i lokalnoj samouprai na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem za pomoć u realiziji ovog projekta. On je dodao da je dostavljen kompletan biznis plan, i da će biti zaposlemno minimum 350 novih radnika u novom pogonu koji znači povećanje i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici.

Check Also

Za nerazvijene lokalne samouprave 365 miliona: Pravo na kokurisanje ima svih pet opština u Jablaničkom okrugu

Radi se o Programu Vlade Srbije, usvojenom na poslednjoj sednici, za podršku unapređenju razvoja izrazito …

Оставите одговор