Početna / EKONOMIJA / UGOVOR NA 21 GODINU „Džinsi“ 17. preuzima „Sintetiku“, za zakup će plaćati oko 7.000 evra mesečno

UGOVOR NA 21 GODINU „Džinsi“ 17. preuzima „Sintetiku“, za zakup će plaćati oko 7.000 evra mesečno

Kompanija „Jeancy“ i Grad Leskovac potpisali su danas ugovor o zakupu objekta nekadašnje „Sintetike“ u industrojskoj zoni Leskovca.

Ugovor je potpisan na period od 21 godine, a turska kompanija će plaćati mesečni zakup od blizu 7.000 evra (5.697 evra plus PDV).

Grad Leskovac je uz podršku Vlade Srbije u kupovinu i uređivanje objekta uložio 195 miliona dinara, a „Jeanci“ se obavezao da u naredne tri godine zaposli najmanje 350 novih radnika.

-Zastave brojnih zemalja viore se na jarbolima širom grada, jedna od njih je i zastava Turske i kompanije Džinsi koja u Leskovcu posluje već 8 godina i trenutno zapošljava 532 radnika. Ova fabrika je u Leskovcu započela svoje poslovanje 2010. godine, a upravo su u periodu od 2012. do danas, za vreme kada moji saradnici i ja imamo odgovornost za vođenje grada, kupili su i investirali u preduzeće Srbolek 3,5 miliona evra, dok vrednost za Jugohem iznosi 1,5 miliona evra.Ovaj investitor je izrazio želju da u našem gradu proširi svoje poslovanje i sa tim ciljem smo 2015. započeli pregovore u vezi davanja u zakup prostora bivše „Sintetike“. Tada je ovaj investitor prema nama uputio zahtev da Gradu plati simbolični zakup od 1 dinara za period od 99 godina i njihova namera je bila da u novom pogonu zaposle 300 radnika. U toku pregovora postigli smo dogovor da investitor na mesečnom nivou plaća zakup po procenjenoj tržišnoj ceni od 5697 evra plus PDV i da u roku od 3 godine zaposli 350 radnika. Očekivani prihodi grada od ove investicije iznose milion i 37 hiljada evra na osnovu poreza i doprinosa za radnike, a milion i 723 hiljade evra na osnovu zakupa za period od 21 godine – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovac je naglasio da lokalna samouprava nastavlja da ulaže u stvaranje uslova za nova ulaganja.

-Grad Leskovac konstantno radi na poboljšanju privredne klime kako bi ovde došli novi, ali i da bismo zadržali postojeće investitore. Svojim aktivnostima Grad je doprineo da konkretno ovaj investitor razvije i skoro duplira svoju proizvodnju. U kupovinu i rekonstrukciju zgrade Sintetike, koju će Džinski zakupiti, uz pomoć Vlade Republike Srbije uložili smo 195 miliona evra. Džinsi će u posao zvanično biti uveden 17.10.2018. godine Veoma sam zadovoljan činjenicom da se u našem gradu konstantno otvaraju nova radna mesta i da se broj nezaposlenih smanjuje. U poslednjih 5 i po godina broj nezaposlenih smanjen je za 6500 hiljada ljudi. Taj trend ćemo nastaviti i u narednim mesecima, s obzirom na to da nas očekuje otvaranje pogona ovog i još dva investitora, Jure i Aptiva – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime kompanije „Jeanci“ ugovor je potpisao Ajdogan Turkilmaz koji je zahvalio Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću i lokalnoj samouprai na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem za pomoć u realiziji ovog projekta. On je dodao da je dostavljen kompletan biznis plan, i da će biti zaposlemno minimum 350 novih radnika u novom pogonu koji znači povećanje i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *