Home / DRUŠTVO / UČIONICA NA OTVORENOM – Mesto gde će se mladi usavršavati, družiti i učiti
hotel bell

UČIONICA NA OTVORENOM – Mesto gde će se mladi usavršavati, družiti i učiti

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju realizovan je projekat „Znanje na otvorenom“, koji su zajedničkim snagama realizovali Učenički parlament Muzičke škole „Stanislav Binički“ i Kancelarija za mlade Grada Leskovca.

Direktorka ove institucije, Emina Jovanović istakla je da će svi ljubitelji znanja ista moći da usvajaju u učionici na otvorenom.

„Pre svega bih želela da se zahvalim Učeničkom parlamentu Muzičke škole „Stanislav Binički“ i Kancelariji za mlade grada Leskovca koji su omogućili da letnja učionica Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, ponovo oživi. Vrednost ovog projekta je 83.640,00 dinara . Često se kaže „Vrediš koliko znaš“ a ovako adaptirana letnje učionica biće upravo mesto u kome će se mladi usavršavati, učiti i družiti, i koja će im pomoći da svoj grad predstave na najbolji način.“

U ime Lokalne samouprave prisutnima se obratio Andrija Atanasković, koji je istakao da se temelji svake civilizacije baziraju na obrazovanju, kulturi i nauci i da je upravo to razlog što Lokalna samouprava podržava rad Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju kao jedne od vodećih institucija koja se bavi obrazovanjem i promociju nauke.

Julija Janković članica Učeničkog parlamenta istakla je da je cilj ovog projekta da svim mladima da ideju da lakše i inspirativnije uče u prirodi.

„Konstrukcijski radovi su završeni a ostalo je oslikavanje zida koje je u toku i učionica na otvorenom biće spremna da uskoro sačeka sve ljubitelje nastave u prirodi. Održivost ovog projekt ogleda se u broju dece i mladih koji će ne samo pratiti nastavu na otvorenom, već i sami imati priliku da se oprobaju kao predavači i demonstratori u letnjoj učionici – kazala je Jankovićeva.

Ina Dendić

Check Also

USPELI SMO – Kupljena kuća porodici Stanković iz Donje Slatine!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ uspela je da prikupi 12.000 evra za kupovinu kuće porodici Stanković, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *