Home / SPORT / U Vlasotincu održan atletski miting za pionire
hotel bell

U Vlasotincu održan atletski miting za pionire

Prethodnog vikenda Atletski klub „Vlasotince“ organizovao je miting na kome su pored njegovih članova, učestvovali članovi AK „Balkan“ iz Dimitrovgrada, GAK Leskovac i SU „Pokret“ Vlasotince. Takmičenje je održano u Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“.

Reč je o takmičenju najmlađih atletičara, dece koja su rođena 2008. godine i mlađa. Oni su se nadmetali u tri starosne kategorije: atletske škole A (2008-2009. godište), atletske škole B (2010 – 2011) i atletske škole C za decu koja su rođena 2012. godine, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Atletske škole A i B takmičile su se u trčanju na 30 metara i skoku u dalj iz mesta, a atletske škole C u trčanju na 30 metara. Ove trka za najmlađe takmičare nosila je naziv Dečji izazovi.

Najuspešnija takmičarka na mitingu bila je Kalina Veličković iz AK „Vlasotince“ sa dva prva mesta, u trci na 30 metara i skoku u dalj iz mesta.

U kategoriji atletskih škola C za dečake prvo mesto je osvojio Marijan Đokić, drugo Luka Stojanović, treće Marijan Tasić. U ovoj kategoriji za devojčice prvo mesto zauzela je Neda Markov, drugo Petra Mitić, a treće Anđelka Jovanović.

Među dečacima u kategoriji atletske škole B u trci na 30 metara Luka Cekić je osvojio prvo mesto, Lazar Marković drugo, a Nemanja Kocić treće mesto. U istoj kategoriji u skoku u dalj Mihajlo Stanković je bio prvi, Nemanja Kocić drugi, Luka Cekić treći.

Među devojčicama u B kategoriji u trci na 30 metara prva je bila Magdalena Jovanović, druga Stefani Jovanović, treća Anđela Stanković. U ovoj uzrasnoj kategoriji u skoku u dalj prva je bila Nikolina Jovanović, druga Dunja Mitić, treća Anđela Stanković.

Dečaci su u A kategoriji osvojili sledeće rezultate: Nikola Kocić prvo mesto, Dušan Todorović drugo, Vukašin Mitić treće mesto. U skoku u dalj prvi je bio Vukašin Mitić, drugi Nikola Kocić, treći Dušan Todorović. Među devojčicama u ovoj kategoriji u trci na 30 metara prva je bila Kalina Veličković, druga Anđela Icić, treća Ena Stojković. U skoku u dalj prva je bila Kalina Veličković, druga Anđela Icić, treća Andrijana Stanković.

U hodanju na 600 metara među mlađim pionirkama prvo mesto osvojila je Mila Jovanović, drugo Valerija Mladenović, treće Anđela Đikić, četvrto Sofija Đokić. Ove četiri devojčice čine ekipu AK „Vlasotince“ koja će sledeće godine učestvovati na državnom prvenstvu.

„Miting su organizovali u cilju promocije dečje atletike i animiranja dece da se intenzivnije bave fizičkim aktivnostima. U planu nam je da ovakvo takmičenje zaživi i bude masovnije narednih godina“, kaže Predrag Filipović, trener AK „Vlasotince“ i četvorostruki olimpijac koji pokušava da očuva kontinuitet u Vlasotincu kroz novu generaciju atletičara.

Kada je o atletičarima reč, Nikola Mladenović je učestvovao na 4. Mitingu budućih šampiona AK „Partizan“. U trci na 60 metara bio je osmi sa vremenom 8,05 sekundi, dok je u skoku u dalj bio treći sa 4,98 metara.

„S obzirom da je Nikola Mladenović na školovanju u Beogradu i da ne trenira redovno već četiri meseca, važno je što je ostvario kontinuitet u rezultatima i osvajanju medalja“, kaže Predrag Filipović.

Izvor: kcvlasotince.rs

Check Also

Aleksandar Šapić i Darko Glišić u Leskovcu održali sastanak sa gradskim odborom SNS Leskovac i odborima iz Jablaničkog okruga

Danas jе u prisustvu funkcionеra, članova i simpatizеra Gradskog odbora Srpkе naprеdnе strankе u Lеskovcu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *