U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno završen objekat Mesne zajednice.

Pored prostorija MZ, prostora za druženje, igru i zabavu, sa početkom funkcionisanja vodovodne mreže stvoreni su sulovi da počne sa radom i ambulanta u okviru ovog objekta za koju su predviđene posebne prostorije sa mokrim čvorom.

-Primarna zaštita je važna za funkcionisanje čitave zajednice i zato se dosta radilo na osavremenjivanju uslova u ustanovama koje našim stanovnicima pružaju ovu uslugu. Konstantno radimo na tome i zbog toga smo poboljšali opremljenost Doma zdravlja i svih ambulanti. Samo u prethodne četiri godine smo uložili preko 104 miliona dinara. U izgradnju ovog objekta je uloženo preko 6,5 miliona dinara, od toga meštani Velike Sejanice su prikupili 4 miliona dinara, i veoma smo im zahvalni na tome, a Grad Leskovac je učestvovao sa 2,5 – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović

Gradonačelnik je rekao i da samo preostaje da se objekat poveže na vodovodnu mrežu i da se zvanični početak rada očekuje u naredne dve do tri nedelje.

-Svi članovi ove velike MZ dobiće savremene uslove za pružanje zdravstvene usluge i nove prostorije za druženje i zabavu. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovim projektima. Ovo je msto u kojem nema migracije, ima velikog broja dece i ovde smo uspeli da ispunimo ono što smo obećali“ – rekao je Cvetanović i prisetio se kako je pre 15 godina prilikom posete ovom mestu bio deo otvaranja prve amblante koja je nalazi u privatnoj kući i izrazio sreću i zadovoljstvo što će se konačno preseliti na novu i bolju lokaciju.

Predsednik Mesne zajednce Velika Sejanica Ljubiša Živković zahvalio se u ime stanovnika Velike Sejanice i Kovačeve bare gradonačelniku Cvetaanoviću i lokalnoj samoupravi na svemu što su učinili za ova mesta.

-Danas je istorijski dan za Veliku Sejanicu jer smo zahvaljujući zalaganju nadležnih dobili vodovodnu mrežu. Želim ovom prilikom da istaknem da gradonačelnika Cvetanovića cenim jer ulaže u brdsko planinska sela, pruža priliku mladim ljudima i što je u svakom mestu postavio nadležne ljude koji nam pomažu i vode računa o našim potrebama. Zahvaljujem se Perici Gavriloviću koji vodi računa o našem kraju i uvek je tu za sve što nam treba“ – istakao je Živković.

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *