NOVA VODOVODNA MREŽA: Veliki dan za Veliku Sejanicu

Velika Sejanica, selo sa više od 400 domaćinstava, asfaltnim putem izgrađenim 2003. godine, novim i savremenim objektom mesne zajednice i buduće ambulante, od danas ima i vodovodnu mrežu.

Ukušna dužina vodovodne mreže je 6.200 metara, izgrađen je rezervoar za vodu i sve to na 650 metara nadmorske visine. Investicija vredna u ovoj fazi 18.5 miliona dinara donela je veliki dan za meštane Velike Sejanice koja je, pored ostalog, poznata kao i selo čiji se broj stanovnika – povećava!

-Pored izgradnje vodovodne mreže, izgrađene su i dve crpne stanice i rezervoar 90 kubnih metara, a takođe su izvedeni i radovi na napajanju, odnosno elektro radovi na napajanju crpne stanice i rezervoara. Ukupno ulaganje za sve navedeno je 18,5 miliona dinara. Finansijer radova je grad Leskovac, a izvođač Crna Trava iz Leskovca, sve na osnovu projekta JP Urbanizam i izgradnja. Pored toga radili smo i tehničku proveru, nema primedbi i sad nas nakon ispitivanja mreže očekuje priključenje korisnika, negde oko 150 domaćinstava – rekao je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”.

Marko Mitić, član Saveta Mesme zajednice rekao je da im ovi radovi mnogo znače jer su se do sada vodom snabdevali planinskim vodovodima koji presuše, i snabdevanje je išlo cisternama iz JKP Grdelica, što je finansirao grad Leskovac.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *