Početna / DOGAĐAJI / U RPK Leskovac održan sastanak Parlamenata privrednika

U RPK Leskovac održan sastanak Parlamenata privrednika

U prostorijama Privredne komore u Leskovcu održan je sastanak Parlametna privrednika u proširenom sastavu na temu „Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“.

Cilj ovog programa je smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesolventnosti, što će doprineti poboljšanju poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja. Posebna pažnja u programu posvećena je merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje.

Dejan Erić, predavač, ističe da nema čoveka na svetu koji nema neki problem.

„ Suština ovog seminara je da ukažemo ljudima da i kada se suoče sa problemima uvek postoji rešenje.Neophodno je da naučite kako da ih pravilno dijagnosticirate, da otkrijete šta su simptomi, šta su uzroci, da pokušate da pronađete rešenja, a rešenja uvek ima. To može biti medijacija, sporazumno restruktuiranje, neka oblast restruktuiranja dugova.. Znači, nužno je da ljudi prepoznaju probleme i da traže rešenja kako bi bili efikasniji.“

Na ovom sastanku potpisan je i Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Privrednog suda i Regionalne komore.

Pogledaj takodje

Akademik Ivan Jevtić gost Leskovca

U petak, 18. oktobra2019. godine u 18 časova u Svečanoj Sali grada Leskovca gost našeg …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *