Početna / GRADOVI / Leskovac / TRAGIČNA SMRT ACE GENTE: Odlazak omiljenog ekonoma i najpoznatijeg navijača Hajduka na jugu Srbije

TRAGIČNA SMRT ACE GENTE: Odlazak omiljenog ekonoma i najpoznatijeg navijača Hajduka na jugu Srbije

U Leskovcu je danas u 72. godini života traginno nastradao Aleksandar Vasić, sugrađanima poznatiji kao Aca Genta.

Aleksandar Vasić je tragično stradao u dvorištu svoje porodične kuće. Ekipa hitne pomoći brzo je izašla na lice mesta, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt od povreda nastalih padom grede, odnosno zida šupe na kojoj je radio.

Aca Genta je bio omiljeni ekonom jednog sportskog kluba u ovom delu Srbije, i jedan od zaštitnih znakova Košarkaškog kluba Zdravlje u proteklim decenijama.

Prijatelji ga pamte i kao vatrenog navijača Hajduka, kome je, uz Zdravlje, ostao veran do kraja života.

Ostaće upamćen i po anegdoti iz Čačka, kada je posle pobede Zdravlja nad tada nepobedivom ekipom Budućnost, iz autobusa u kome su bili košarkaši tadašnjeg leskovačkog „B“ ligaša odneo kutiju sa sendvičima treneru Miroslavu Muti Nikoliću pored autobusa velike podgoričke Budućnost uz reči: „nosi sendviči, nama ne trebaju“. Ova anegdota uvek je rado pominjana treneru Nikoliću čja je ekipa u toj sezoni zabeležila samo jedan poraz: na četvrtfinalnom turniru Kupa Jugoslavije u Čačku od leskovačkog Zdravlja.

Vedrog duha, Aleksandar Vasić je ostao u sećanju brojnim generacijama igrača Zdravlja kao čovek koji je uvek spreman na šalu, ali i kao ekonom koji je svoj posao uvek obavljao ozbiljno i odgovorno.

Aleksandar Vasić je iza sebe ostavio dve ćerke i dva unuka.

Sahrana Aleksandra Vasića biće obavljena sutra (subota) u 12 časova na Svetilijskom groblju u Leskovcu.

Pogledaj takodje

U ponedeljak ( 28. septembra) bez struje tri ulice u gradu

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da zbog planiranih radova na sistematskoj zameni brojila, u ponedeljak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *