hotel bell

U potrazi za blagom – Mališani vrtića „1001 radost“ otkrili da su zdravlje i porodica najveće bogatstvo

Deca žele učiti, a učiti znači sticati iskustvo!

Vodeći se ovom parolom, vaspitači srednje grupe vrtića „1001 radost“ organizovali su danas za kraj projektne aktivnosti, radionicu, (proslavu projekta) „U potrazi za blagom „, kroz koju su deca naučila da je porodica veća od svih blaga ovoga sveta.

Prateći korake kao pravi gusari, mališanu su kroz igru učili o timskom radu, druženju, sticali praktične i socijalne veštine, ali najvažnija poruka koju su danas dobili je da je zdravlje i porodica najveće bogatstvo.

„U okviru novih osnova pedagoškog vaspitanja „Godine uzleta“ , pratimo dečja interesovanja, potrebe, želje i htenja i na osnovu toga kreiramo aktivnosti. Već dve godine radimo po ovim osnovama, a danas smo završili našu „Potragu za blagom“, koja je trajala nešto više od mesec dana. U realizaciji aktivnosti su bili uključeni i roditelji, koji su svoj fokus interesovanja sa tekućih pitanja, preusmerili na pitanja šta njihovu decu zanima, kako istražuju i kako dolaze do rešenja. Primena projektnog pristupa učenju za nas vaspitače kao i za decu predstvalja veliki izazov i premanentni izvor učenja – ističu za portal Dnevnik Juga, vaspitačice Nevena Maričić i Olivera Cekić.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор