Početna / DRUŠTVO / U Pečenjevcu održano VEČE U ČAST VINA
hotel bell

U Pečenjevcu održano VEČE U ČAST VINA

Dom kulture Pečenjevce već petu godinu za redom organizovao je manifestaciju posvećenu Svetom Trifunu i najstarijim proizvodom čovečanstva, vinu. Hol doma kulture u Pečenjevcu bio je mali da primi sve vinarije, vinogradare ali i ljubitelje vina.

Direktor Doma kulture Pečenjevce, Miroslav Stanojević kazao je da je vino napitak koji služi za buđenje svih čula.


„Manifestacija ima za cilj da promoviše kulturu vina i da podstiče razvoj vinogradarstva.U našem kraju po vinu se poznaju dobri domaćini. To je deo tradicije koja se prenosi sa kolena na koleno. Ovom manifestacijom želimo da podržimo sve vinare i vinogradare koji ulažu napore da održe vinograde. Ljubitelji vina su poznati kao hedonisti koji osim što uživaju u dobrom vinu, žele i da saznaju kako se određeno vino pravi. Vino se ne pije „s nogu“ ni „na brzinu“, u vinu se uživa i o vinu se razmišlja, vino voli da bude u centru pažnje i voli da se priča o njemu.”

Gostima se predstavila mlada vinarija iz Bogojevca, vinarija „Aquila“, a učešće je uzela i Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Leskovca koja je dala korisne savete svima koji žele ili se već bave vinogradarstvom.

Prijatnom raspoloženju prisutnih doprineo je i muzički bend iz Leskovca.

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *