Početna / DRUŠTVO / U Pečenjevcu održano VEČE U ČAST VINA

U Pečenjevcu održano VEČE U ČAST VINA

Dom kulture Pečenjevce već petu godinu za redom organizovao je manifestaciju posvećenu Svetom Trifunu i najstarijim proizvodom čovečanstva, vinu. Hol doma kulture u Pečenjevcu bio je mali da primi sve vinarije, vinogradare ali i ljubitelje vina.

Direktor Doma kulture Pečenjevce, Miroslav Stanojević kazao je da je vino napitak koji služi za buđenje svih čula.


„Manifestacija ima za cilj da promoviše kulturu vina i da podstiče razvoj vinogradarstva.U našem kraju po vinu se poznaju dobri domaćini. To je deo tradicije koja se prenosi sa kolena na koleno. Ovom manifestacijom želimo da podržimo sve vinare i vinogradare koji ulažu napore da održe vinograde. Ljubitelji vina su poznati kao hedonisti koji osim što uživaju u dobrom vinu, žele i da saznaju kako se određeno vino pravi. Vino se ne pije „s nogu“ ni „na brzinu“, u vinu se uživa i o vinu se razmišlja, vino voli da bude u centru pažnje i voli da se priča o njemu.”

Gostima se predstavila mlada vinarija iz Bogojevca, vinarija „Aquila“, a učešće je uzela i Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Leskovca koja je dala korisne savete svima koji žele ili se već bave vinogradarstvom.

Prijatnom raspoloženju prisutnih doprineo je i muzički bend iz Leskovca.

Pogledaj takodje

Jubilarni, 15. Međunarodni Karneval Leskovac od 7. do 11. jula (PROGRAM)

Međunarodni Karneval Leskovac stigao je do vrednog jubileja. Leskovac će od 7. do 11. jula …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *